elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament aportarà 20.000 euros a l'insectari de la Cooperativa Catòlica-Agrària per a promoure el control sostenible de plagues agrícoles

L'Ajuntament aportarà 20.000 euros a l'insectari de la Cooperativa Catòlica-Agrària per a promoure el control sostenible de plagues agrícoles
  • L'alcalde, José Benlloch, i el regidor d'Agricultura, José Ramón Ventura Chalmeta, visiten les instal·lacions

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el regidor d'Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica, Energètica i Medi Ambient, José Ramón Ventura Chalmeta, han visitat aquesta setmana les instal·lacions de l'insectari impulsat per la Cooperativa Catòlica-Agrària per a promoure el control sostenible de les plagues agrícoles, com el cotonet, en l'agricultura local. L'Ajuntament de Vila-real col·labora en aquest projecte amb un conveni de 20.000 euros, inclòs en els pressupostos de l'any 2021. En la visita, Benlloch i Chalmeta han estat acompanyats del president de la Cooperativa, Juan José Ortells, i la tècnica de l'entitat Vanesa Bonet.

“L'insectari de la Cooperativa Catòlica-Agrària és un projecte en el qual hem posat moltes il·lusions. Una iniciativa sostenible, pionera i innovadora al servei d'un sector tan nostre com l'agricultura, que tan malament ho ha passat en els últims anys. L'Ajuntament de Vila-real no podia deixar de col·laborar amb una iniciativa tan interessant i beneficiosa per a un dels nostres principals sectors econòmics, que demostra novament la capacitat i l'empenyiment d'una de les nostres entitats més longeves, la Cooperativa, que precisament l'any passat complia el primer segle d'història”, valora l'alcalde de la ciutat.

El projecte consisteix en la cria de dos tipus d'insectes (Cryptolaemus montrouzieri i Anagyrus aberiae) considerats enemics naturals de determinades plagues, de manera que permeten combatre de la manera més natural possible l'aparició de noves plagues que afecten els cultius, especialment els citrícoles, com el cotonet de Sud-àfrica. La previsió de cria és de 500.000 individus de Cryptolaemus montrouzieri i 1,5 milions en el cas dels Anagyrus aberiae. La solta es realitzaria entre els mesos de maig a setembre, quan no és habitual trobar aquestes espècies depredadores en el camp.

D'aquesta manera, l'insectari posarà a la disposició dels agricultors de la localitat una alternativa ecològica a l'hora de combatre aquestes plagues de forma més sostenible i respectuosa amb el medi ambient, amb productes lliures de pesticides, tal com demanda el mercat europeu. “Iniciatives com aquesta de la Cooperativa Catòlica-Agrària són la clau del futur de l'agricultura; per això, el pressupost de l’any que ve, malgrat les greus dificultats econòmiques que travessa l'Ajuntament, contemplarà un conveni de 20.000 euros per a col·laborar amb la Cooperativa en aquest projecte, que estem segurs serà molt beneficiós per als nostres agricultors”, conclou Benlloch.

Pujar