elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Groguet, el bus urbà gratuït de Vila-real, tanca 2023 amb més de 250.000 usuaris i una mitjana mensual de 22.000 viatgers

    El Groguet, el primer servei de transport públic de la història de Vila-real i completament gratuït, tanca l'any 2023 amb més de 250.000 usuaris. Un balanç ascendent des de la seua creació al novembre de 2018, amb l'excepció dels mesos de la pandèmia per la covid-19, que, cinc anys després, compta ja amb una mitjana de 22.000 viatgers al mes.

    Amb una flota renovada, moderna i sostenible –amb sistema de Gas Natural Comprimit (GNC)-, el Groguet ha crescut exponencialment des dels 4.857 usuaris del seu primer mes de funcionament –novembre de 2018- fins als 26.085 registrats cinc anys després, el mes de novembre passat. Però no sols ha crescut en usuaris; també en serveis. En aquest últim any, el Groguet ha incorporat noves marquesines i plataformes per a assegurar l'accessibilitat, adaptant les dues línies del servei en funció de les necessitats.

    "Cinc anys després, i malgrat el revés que va suposar la pandèmia en l'ús del transport públic, podem dir hui dia que el bus Groguet és un servei plenament consolidat. El primer servei de bus urbà de Vila-real, completament gratuït, amb el qual avancem cap a una mobilitat més sostenible en la nova Vila-real del segle XXI”, detalla el regidor de l'àrea de Mobilitat, Emilio M. Obiol. “L'aposta i el compromís d'aquest equip de govern per dotar a Vila-real d'un transport públic a l'altura del que la nostra ciutat mereix, partint pràcticament de zero i malgrat les dificultats econòmiques que arrosseguem fruit de l'herència del PP, ens han permés comptar amb un autobús urbà seriós, útil per a la ciutadania, gratuït i sostenible, amb diverses línies, una flota i dotacions modernes que volem continuar millorant i ampliant”, conclou.

     

    Pujar