elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Domingo Vicent (CS) exigeix a Europa solucions davant la inestabilitat social i econòmica del país

Domingo Vicent (CS) exigeix a Europa solucions davant la inestabilitat social i econòmica del país
  • La crisi del sector ceràmic pot convertir-se en pot traduir-se en la marxa de les fàbriques, destruint de manera definitiva el nostre teixit industrial

MÉS FOTOS
Domingo Vicent (CS) exigeix a Europa solucions davant la inestabilitat social i econòmica del país - (foto 2)

El portaveu de Ciutadans i candidat a l'alcaldia de Vila-real, Domingo Vicent, en les pròximes eleccions municipals del 28 de maig, va estar la setmana passada a Brussel·les, visitant el Parlament Europeu i el Comité de les Regions. Al costat d'una delegació de 80 alcaldes i regidors de Ciutadans de municipis pertanyents a diferents comunitats autònomes, Domingo Vicent aprofita les trobades amb representants del partit liberal a Europa per a traslladar i reivindicar algunes qüestions d'actualitat.

Sent la delegació valenciana una de les més nombroses, un dels primers temes a abordar-se va ser la permanent crisi en la qual viu la nostra agricultura i especialment la citricultura. El portaveu de la formació taronja explicava, "Exigim igualtat de condicions per als productors valencians a l'hora de competir en els mercats internacionals. Els nostres agricultors estan cansats de perdre diners un any darrere l'altre i veure's obligats a l'abandó de les terres que han treballat durant generacions. És inadmissible que totes les normes reguladores que emanen del Parlament Europeu en aquesta matèria acaben sempre perjudicant la baula més feble de la cadena".

El portaveu tampoc es va oblidar dels problemes que està travessant el sector ceràmic, "Vaig explicar als nostres companys a Brussel·les l'abandó que estan sofrint les empreses ceràmiques, però també les de fregides i esmalts, així com els fabricants de maquinària, per part del govern de Sánchez". Domingo Vicent va exposar allí l'acumulació d'ERTES en els últims mesos que estan començant a convertir-se en ERES i confirmant la destrucció de llocs de treball, així com la pèrdua de competitivitat pels costos energètics i la desigualtat dins de la mateixa Unió Europea per la diferent configuració i profunditat de les ajudes. "Els vaig fer obrir els ulls davant la crua realitat que estem vivint i que pot traduir-se en la marxa de les fàbriques a altres latituds destruint de manera definitiva el nostre teixit industrial tant prosper fins fa molt poc".

El candidat a l'alcaldia de Vila-real va voler incloure dins de les reivindicacions un problema que afecta completament el seu municipi, especialment a la zona centre, com és la desaparició del comerç tradicional i de les petites tendes fruit de la transformació social accelerada per la COVID-19. Domingo Vicent explicava, "No vaig dubtar a reclamar solucions a la destrucció dels centres urbans i zones comercials dels municipis mitjans com el nostre. Compartim punts de vista sobre la degradació que estan sofrint algunes ciutats com Vila-real, en la qual cada vegada és major el nombre de comerços tancats i la quantitat d'habitatges buits i abandonats per la falta de serveis, parcs o zones verdes que permeten millorar la qualitat de vida també en el cor de l'urbs. Hem traslladat el malestar dels autònoms i emprenedors per la persecució que porten sofrint des de fa anys amb les càrregues socials, fiscals i administratives. Decidir ser autònom o emprenedor s'ha convertit en una acció d'alt risc".

El representant de Ciutadans Vila-real va valorar molt positivament l'experiència, "Sens dubte recomanaria a tota la ciutadania que visiten en algun moment les institucions europees, ha estat una ocasió estupenda per a conèixer el seu funcionament, el treball que fan allí els nostres representants i la solidesa d'un projecte europeu que posa per davant els mateixos valors que defensem des de Ciutadans: llibertat, democràcia dignitat humana, igualtat, estat de dret i, per descomptat, el respecte dels drets humans".

Pujar