elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Detinguts tres neonazis per assaltar una mesquita de Vila-real durant el prec: "Us la rebentarem"

Detinguts tres neonazis per assaltar una mesquita de Vila-real durant el prec: "Us la rebentarem"
  • Amb crits i amenaces envers els presents, els autors del fet es van negar a ixir, mantenint en tot moment una actitud agressiva fins que va arribar la Policia

Agents de la Policia Nacional han detingut a la província de Castelló tres persones pertanyents a moviments radicals, per la seua presumpta participació en delictes d'odi i aplanament de domicili de persona jurídica. Pel que sembla un dels autors hauria mantingut prèviament una baralla amb diversos joves d'origen magribí, en què li va resultar danyada una peça de vestir.

Els autors del fet, que exhibien tatuatges identificables amb el moviment “skinhead”, es van dirigir a la mesquita per exigir el pagament dels danys que suposadament n'hauria patit un durant la baralla, pel que sembla van entrar a la mesquita cridant, amenaçant amb “ rebentar” la mesquita si no s'atenien les seues exigències i impedint l'inici del prec, romanent a l'interior malgrat que les persones assistents els van demanar reiteradament que ixiren de les instal·lacions.

Els autors del fet es van negar a ixir, mantenint en tot moment una actitud agressiva envers els presents, amenaçant d'anar cada dia a la mesquita si no s'atenien les seues exigències, abandonant el local únicament quan es van adonar de l'arribada d'indicatius de la Policia Nacional.

L'alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha condemnat aquests actes i s'ha posat en contacte amb la comunitat islàmica de Vila-real per a fer costat als membres de la mesquita.

Pujar