elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Comunitat de Regants de Vila-real aprova una fertirrigació amb petjada de nitrat 0

La Comunitat de Regants de Vila-real aprova una fertirrigació amb petjada de nitrat 0

  La Comunitat de Regants de Vila-real ha aprovat una fertirrigació lliure de nitrats en la preceptiva junta General Ordinària. La Comunitat en els últims dos anys ha anat modificant el sistema d'abonat, per a aconseguir ser més sostenible, realitzant ja una fertilització per a la present campanya amb petjada de nitrat zero.

  En l'aspecte econòmic, els regants van aprovar els comptes del passat exercici 2021, els pressupostos per a 2022 i les diferents quotes de sequiatge, explotació i reg a manta.

  Així mateix, la Junta va facultar al Sindicat perquè es realitzen estudis i gestions per a millorar l'eficiència energètica i hidràulica amb la instal·lació de plaques solars, i/o reg a pressió. Així com, per a l'obtenció d'ajudes i subvencions.

  Entre les novetats, l'organisme va presentar la nova web de la Comunitat que comptarà amb un apartat per a la compra-venda de finques o lloguer, amb l'objectiu de dinamitzar el cultiu de la zona regable.

  Finalment, va donar compte de les millores realitzades en el saló de reunions amb la restauració íntegra de les pintures murals i les millores d'accessibilitat de l'entrada. Tot això gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Vila-real, Diputació de Castelló i Porcelanosa Grupo.

  Pujar