elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Comunitat de Regants de Vila-real abastirà el subministrament elèctric amb tres instal·lacions fotovoltaiques

La Comunitat de Regants de Vila-real abastirà el subministrament elèctric amb tres instal·lacions fotovoltaiques
  • La Junta General de la comunitat aprova demanar que la Conselleria instal·le als tres capçals estes fonts d’energia per a fer funcionar el reg

MÉS FOTOS
La Comunitat de Regants de Vila-real abastirà el subministrament elèctric amb tres instal·lacions fotovoltaiques - (foto 2)

La Comunitat de Regants de Vila-real ha celebrat hui la seua junta general en la que s’ha aprovat demanar a la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica que, per interés general, se faça càrrec de l’obra d’instal·lació de tres plantes fotovoltaiques en els tres capçals que té la comunitat. El president de la Comunitat de Regants, Pascual Broch, ha explicat que “en esta operació, el sindicat només hauria d’aconseguir els terrenys on s’ubicaran les plaques solars que ens permetran aproximar a zero el cost de l’energia que s’utilitza per al reg. És una magnífica notícia que suposarà un gran canvi en la nostra forma de regar”.

Broch ha indicat que “la Comunitat de Regants s’enganxa al sol. Amb este projecte anem a estalviar uns diners molt importants en energia i anem a ser molt més sostenibles. El sistema ens permetrà regar de dia, que a més serà un avantatge a l’hora de fer el manteniment de les instal·lacions, ja que ara mateix al regar de nit, se dificulta vore els problemes que puguen existir”. Els passos a seguir per la comunitat són la presentació del projecte a finals de març i una vegada en la Conselleria, serà l’ens autonòmic qui decidisca de quina forma s’han de fer les obres i quan han de començar i finalitzar però per al president “en dos anys esperem haver canviat totalment la nostra forma de regar i fer-la encara més sostenible”.

A més, durant l’assemblea de la Comunitat, el president va explicar el conveni que s’ha acordat recentment amb l’Ajuntament de Vila-real que destinarà 100.000 euros a la reparació dels desperfectes a la sèquia ocasionats per les pluges torrencials i avançar en el treball d’integració d’esta infraestructura de reg a l’entorn. “Amb este acord, pretenem aprofitar l’oportunitat que brinda la sèquia i totes les infraestructures hidràuliques complementàries per a ajudar a alleujar el problema d’inundacions que té la ciutat en episodis forts de precipitacions, però també per a dignificar el patrimoni local”, ha comentat el president.

En l’inici del seu discurs als comuners, el president ha volgut tindre un record per als dos presidents que, malauradament, van faltar durant l’any 2022, José Balaguer Usó i Pascual Carda Roca, peces claus en el desenvolupament de la Comunitat de Regants de Vila-real.

Pujar