elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís per Vila-real retreu al PP de Casabó i el PSOE de Benlloch els seus models d’habitatge

  • «El PP ve ara a defendre un Pla d’habitatge que, d’una banda, està totalment buit de contingut, i d’altra, s’aprofita del model engegat pel Govern del Botànic»

 

El passat 2 d’abril, el Govern de Mazón va anunciar un nou projecte de construcció d’habitatge públic amb més de 10.000 vivendes projectades d’ací a 2027, anomenat «Pla Vive».

La portaveu municipal i diputada provincial de Compromís, Maria Fajardo, ha defensat que «a Compromís ens ha sobtat molt l’anunci que va fer el president, per moltes raons. D’una banda, és un projecte que està totalment buit de contingut. No coneixem el marc jurídic i administratiu que tindran els futurs convenis amb els Ajuntaments que s’adherisquen al pla; tampoc se’ns ha informat de les condicions que hauran de tindre els sòls cedits pels ajuntaments; o com ha d’actuar l’ens municipal en el cas que s’hagen de fer modificacions del pla urbanístic municipal. I d’altra, és un projecte que situa l’habitatge com un bé de mercat amb el qual fer negoci, mentre que per a nosaltres és un bé de primera necessitat.»

«Mazón i el PP —ha continuat Fajardo— contemplen la construcció d’habitatge públic com una ferramenta més dins de la seua estratègia mediàtica, perquè ho presenten com un pla nou, però la realitat és que compatibilitza habitatges que van ser gestionats pel Govern del Botànic. A més, aquest pla no inclou cap mesura a l’hora de poder declarar zones tensades arreu del país, ni de limitar els preus dels lloguers, una ferramenta que ens ofereix la Llei 12/2023 del Dret a l’Habitatge i que ens permetria declarar zona tensada a Vila-real, que aquest darrer any ha encapçalat l’increment en el preu del lloguer arreu del País Valencià, amb una pujada del 32%.»

«Però és que el PSOE de Vila-real tampoc ha fet res durant aquests anys per a resoldre el problema de l’habitatge al nostre poble. L’abril de l’any passat, en plena precampanya de les eleccions municipals, l’Alcalde Benlloch va anunciar l’execució d’un PAI on s’anaven a construir 300 habitatges per a joves i ancians, però el temps ens ha confirmat que era una venda de fum més a les quals ens té acostumades.»

«En Compromís creiem, fermament, que la solució al problema del lloguer i de l’accés a l’habitatge implica construir nous habitatges, però també suposa topar els preus del lloguer i exigir la incorporació de tots els immobles de la SAREB radicats en el País Valencià al parc públic de la Generalitat Valenciana. Només a Vila-real hi ha 152 habitatges i 45 sòls que pertanyen a aquest organisme que té per objectiu principal vendre o llogar aquests immobles a preus especials i que, a més, compta amb l’aval del Govern estatal».

«Per últim, m’agradaria recordar-los, tant al PP com al PSOE, que l’article 47 de la Constitució espanyola, eixa que utilitzen a favor seu quan els convé i quan no la deixen de costat, diu literalment que “todos los españoles tienen derecho a disfrutar de una vivienda digna y adecuada y atribuye a los poderes públicos la obligación de promover las condiciones necesarias y establecer las normas pertinentes para hacer efectivo este derecho”», ha finalitzat la portaveu valencianista.

 

Pujar