elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Cavalcada de Reis delimita un tram de reducció d'estímuls enfront de la Casa dels Mundina per els xiquets amb hipersensibilitat sensorial

    Vila-real viu enguany el seu Nadal més inclusiu. Després de la creació de la targeta per a l'accés preferent dels xiquets i xiquetes neurodivergents a determinades activitats infantils, com les atraccions de la Fira de Nadal o el Missatger Reial, també la Cavalcada de Reis tindrà enguany més en compte als menors amb TEA, TDH i altres neurodivergències. Per a això, Joventut Antoniana, en col·laboració amb l'Ajuntament i d'acord amb les famílies amb menors amb neurodiversitat, delimitarà un tram al carrer Major, enfront de la Casa dels Mundina, en el qual es reduiran la intensitat de la música i els estímuls sonors que poden suposar una sobrecàrrega per als xiquets amb hipersensibilitat sensorial.

    “La Targeta d'Activitats Infantils per als xiquets i xiquetes amb neurodiversitat, que hem repartit a través dels col·legis de Vila-real, ha sigut molt ben acollida per les famílies i ha permés que els menors neurodivergents, que, per les seues condicions especials, tenen majors problemes per a gestionar l'espera i les aglomeracions, puguen gaudir plenament de les activitats sense suportar llargues cues”, recorda la regidora d'Educació, Anna Vicens. L’edila assenyala, a més, que el Missatger Real de Joventut Antoniana també va comptar amb mitja hora lliure d'estímuls.

    Ara, per a la Cavalcada de Reis, Festa d'Interés Turístic Provincial, s'ha previst la delimitació d'un tram al carrer Major, enfront de la Casa dels Mundina, en el qual la intensitat dels sons es reduirà per a permetre que els xiquets i xiquetes hipersensibles puguen gaudir també de la desfilada real. Aquest tram, a més, compta amb diverses vies –carrer Meseguer i la pròpia Casa dels Mundina- perquè els menors hipersensibles que ho necessiten puguen eixir de manera àgil del recinte.

     

    Pujar