elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La caravana del melanoma parteix demà de Vila-real per a afavorir la detecció del càncer de pell amb revisions gratuïtes

La caravana del melanoma parteix demà de Vila-real per a afavorir la detecció del càncer de pell amb revisions gratuïtes

    La caravana del melanoma partirà aquest dimecres de Vila-real per a afavorir la detecció precoç d'afeccions de la pell. L'Associació Castelló Contra el Càncer i l'Ajuntament de Vila-real, a través de la Regidoria de Salut, han impulsat aquesta campanya, a la qual se suma també el departament de salut de la Plana per a portar la iniciativa a diversos municipis de la província durant tota la setmana. Després de Vila-real, la caravana visitarà els municipis d'Onda, la Vall d'Uixó, Borriana, Nules i Moncofa.

    En el cas de Vila-real, d'on sorgeix la iniciativa, la campanya especial de prevenció del melanoma estarà el dimecres, de 9.00 a 13.00 h a la plaça de la Vila. Allí, qualsevol persona interessada podrà apropar-se perquè professionals sanitaris del departament de salut de la Plana revisen taques o altres afeccions que puguen presentar en la pell. A la vesprada, la caravana es traslladarà a la plaça del Llaurador, on les revisions gratuïtes es combinaran amb altres activitats d'animació, com a degustació de pernil, a benefici de l'associació Castelló contra el Càncer.

    La caravana del melanoma és una iniciativa de la Regidoria de Salut, que se suma al conveni que manté l'Ajuntament amb l'Associació Castelló contra el Càncer, en el marc de l'aliança amb la societat civil. “Ara que ve l'estiu i la gent s'exposa més al sol i als riscos que aquesta exposició pot suposar, vam creure que era el moment per a posar en marxa aquesta campanya especial per a acostar la salut i la prevenció del melanoma a la ciutadania i col·laborar amb l'associació, com fem habitualment en un esdeveniment de solidaritat i visibilització de la seua extraordinària labor”, detalla el regidor de Salut, Antonio Marín, qui ha agraït també al departament de la Plana que s'haja adherit a la iniciativa pionera de Vila-real, ampliant la caravana a altres municipis de la província.

     

    Pujar