elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benlloch celebra l'inici dels tràmits per a la redacció del projecte de la nova comissaria de Policia Nacional

    L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha mostrat la seua satisfacció i el seu agraïment al Ministeri de l'Interior per l'inici dels tràmits per a la redacció del projecte de la nova comissaria de Policia Nacional que es construirà a Vila-real. El primer edil ha celebrat la publicació en la Plataforma de Contractació de l'Estat de la licitació del Servei d'assistència tècnica a la redacció del projecte bàsic i d'execució d'aquesta nova infraestructura. Amb aquesta publicació, s'inicien els tràmits per a definir el projecte constructiu que s'executarà en una parcel·la cedida per l'Ajuntament entre les avingudes Europa i Matilde Salvador, enfront del Palau de Justícia.

    Al gener, el Ple de l'Ajuntament de Vila-real va aprovar per unanimitat l'últim tràmit per a la cessió al Ministeri de l'Interior de la parcel·la en la qual s'alçarà la futura comissaria; concretament, es va donar llum verda a la mutació demanial externa a favor de l'Administració de l'Estat del solar amb destinació a serveis de la Direcció General de la Policia. En aqueix moment, l'alcalde ja va indicar que tancava l'expedient a nivell local i que a partir de llavors corresponia al Ministeri fer els passos per a iniciar la construcció de la nova comissaria. “Ara, veiem que el compromís del Govern central, i en concret dels responsables de la Direcció General de la Policia del Ministeri de l'Interior, per a dotar a Vila-real d'una comissaria digna és ferm i decidit”, remarca l'alcalde, qui subratlla que “amb aquesta licitació ja s'activa el procés per a redactar el projecte i per tant estem més prop de la construcció d'una infraestructura molt reivindicada i necessària a la nostra ciutat”. En aquest sentit, recorda que “la Policia Nacional porta més de 40 anys vetlant per la seguretat a Vila-real i treballant amb gran professionalitat en unes instal·lacions que no són dignes per a aquest cos policial”.

    El solar sobre el qual es construirà la comissaria, de titularitat municipal, compta amb una superfície de 5.500 metres quadrats. Es tracta d'una parcel·la que forma part de l'actual aparcament situat enfront del Palau de Justícia, un emplaçament que compta amb el vistiplau del Ministeri per la seua proximitat a una àrea de serveis, a la seu judicial i a infraestructures de comunicació, autobús i ferrocarril, donada la vocació de centre comarcal amb la qual naix aquesta infraestructura.

    La nova comissaria de Vila-real està inclosa en el Pla d'Infraestructures de Seguretat de l'Estat 2019-2025. La licitació de l'assistència tècnica a la redacció del projecte s'ha licitat per import de 175.450 euros, IVA inclòs, i un termini d'execució de 5 mesos.

    Pujar