elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benlloch i Carda impliquen la Universitat, centre tecnològic i Ajuntament d’Aveiro en Destaca 2022

Benlloch i Carda impliquen la Universitat, centre tecnològic i Ajuntament d’Aveiro en Destaca 2022
  MÉS FOTOS
  Benlloch i Carda impliquen la Universitat, centre tecnològic i Ajuntament d’Aveiro en Destaca 2022 - (foto 2)

  L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, prossegueix la visita oficial a la ciutat d’Aveiro, a Portugal, país convidat de Destaca 2022, acompanyat del director de la Càtedra d'Innovació Ceràmica, Juan Carda, i el regidor de Ciència, Innovació i Universitats, Eduardo Pérez. Després d'aconseguir la implicació del principal productor d'argiles per a la ceràmica portugués, MCS, en la principal fira tecnològica i de transferència de la Comunitat Valenciana, la delegació oficial ha formalitzat també la participació de les altres dues potes del sistema de la innovació: l'Ajuntament de Aveiro i la Universitat.

  “L'aposta per la innovació a Vila-real sempre ha anat unida a reforçar els llaços de la innovació entre els diferents agents que constitueixen les potes del sistema innovador”, detalla Benlloch. Amb aquest objectiu, la comitiva oficial s'ha reunit amb el vicerector d'Investigació i Innovació de la Universitat d’Aveiro, Arthur M. S. Silva, a més d'amb João Coutinho, director del Centre d'Investigació en Ceràmica i Materials Compostos; Rui Ramos Ferreira e Silva, director del departament d'Enginyeria de Materials i Ceràmica; i João Antonio Batista Labrincha, subdirector del departament. Benlloch i Carda els han convidat formalment a participar en Destaca 2022; invitació que tant la Universitat com el centre tecnològic CICECO han acceptat. De fet, serà el professor João Antonio Batista Labrincha qui impartirà la conferència inaugural de Destaca, el dimecres 16 de novembre a les 9.30 h, després de la inauguració de la fira. “És un orgull per a nosaltres i una oportunitat per al nostre teixit productiu que la Universitat d’Aveiro i el seu centre tecnològic capdavanter en investigació, amb molts projectes lligats a la indústria ceràmica i, especialment, en l'àmbit eco i de valorització de residus, siguen presents en la nostra fira”, agrega.

  La comitiva oficial ha visitat la universitat i el seu parc tecnològic, recorregut que ha permés a Benlloch comprovar que “la Universitat d’Aveiro, que compleix 50 anys en 2023, és molt semblant a la nostra Jaume I, amb 15.000 estudiants, 20 centres d'investigació, 650 professors i quasi 500 investigadors”, detalla. En aquesta visita, els ha acompanyat Pablo Serna Gallén, Premi Nacional Suschem en la categoria Futura al millor expedient acadèmic en estudis de Química, investigador i col·laborador de la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de l'UJI, qui és, a més, el delegat a Castelló del Col·legi Oficial de Químics de la Comunitat.

  Després de la seua visita a l'àmbit acadèmic, la delegació oficial ha sigut rebuda per l'alcalde d’Aveiro, José Ribau Esteves. “Hem pogut compartir una interessant conversa sobre el difícil moment econòmic internacional ocasionat per la guerra russa contra Ucraïna, el problema dels sobrecostos dels subministraments de gas i electricitat i la importància dels fons europeus Next Generation per a la necessària adaptació dels nostres pobles i ciutats al segle XXI”, valora Benlloch, qui destaca els “reptes comuns” que uneixen tots dos països com el canvi climàtic, les desigualtats o la globalització. Benlloch i Carda han explicat a les autoritats portugueses l'experiència dels últims anys en la transformació i el lideratge innovador que s'ha produït a Vila-real.

  “L'alcalde d’Aveiro s'ha mostrat molt interessat amb el treball constant que fem des de l'Ajuntament i la Càtedra en aquests últims 10 anys, acompanyant a les empreses i la societat en un canvi de paradigma que passa per impulsar la cultura innovadora per a afrontar amb èxit el segle XXI, amb una importantíssima labor de divulgació científica i promoció en xiquets i joves a través d'iniciatives com la fira Destaca i el seu apartat divulgatiu”, argumenta. L'Ajuntament d’Aveiro participarà en la fira amb una representació oficial, atés que el seu alcalde, qui ha acceptat amb interés la invitació a Destaca 2022, estarà per aqueixos dies en viatge oficial al Brasil.

  Pujar