elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benlloch avança amb Sanitat per a fer realitat “com més prompte millor” el futur centre de salut de Torrehermosa

Benlloch avança amb Sanitat per a fer realitat “com més prompte millor” el futur centre de salut de Torrehermosa

  L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el regidor de Serveis Socials, Antonio Marín, s'han reunit aquesta setmana amb la directora general d'Atenció Primària, Eva Suárez, i el director general d'Infraestructures, Pedro López, per a avançar en el futur centre de salut de Torrehermosa. “L'Ajuntament de Vila-real i la Conselleria de Sanitat estem treballant de la mà per a fer possible que, com més prompte millor, el quart centre de salut de Vila-real siga una realitat”, ha valorat l'alcalde, qui recorda que els problemes registrals de l'edifici que albergarà el centre de salut estaran resolts “en dues setmanes”.

  A partir d'eixe moment, es podrà adjudicar i iniciar la redacció del projecte, que haurà d'estar fet en un termini de vuit mesos per a procedir a la licitació de les obres. “És important que avancem de la mà per a fer realitat com més prompte millor un recurs sanitari importantíssim per a la nostra ciutat, en el qual portem treballant molt temps”, argumenta Benlloch, qui ha agraït a la Conselleria de Sanitat la rapidesa a atendre les demandes municipals, després de la reunió mantinguda amb el president de la Generalitat, Carlos Mazón, el passat 22 d'abril.

  El de Torrehermosa serà el quart centre de salut de Vila-real. La seua ubicació està prevista en l'edifici de l'antiga biblioteca i Escola d'Adults del carrer de Solades, el titular del qual és el Ministeri de Cultura, que cedirà l'immoble a la Generalitat perquè puga convertir-lo en un centre d'atenció primària amb una població adscrita de 9.000 persones de la zona centre de la ciutat, que va ser derivada a altres centres de salut des de l'ara centre d'especialitats del carrer Torrehermosa. “L'emplaçament serà pràcticament el mateix, ja que l'antiga biblioteca de Solades està al costat del centre d'especialitats, donant cobertura així a la població del centre sense necessitat de desplaçar-se, ja que es tracta d'una zona amb un percentatge elevat de població major”, agrega Benlloch. “Per això, era tan important per a nosaltres mantindre’l en els voltants i així es va acordar amb la Generalitat des de l'any 2020”, detalla l'alcalde. “Quasi quatre anys de gestions que han sigut complicades, però que ara veiem ja canalitzades, a falta d’aquests últims detalls administratius que confiem que puguen estar resolts en un parell de setmanes.

  Entenem la complexitat del projecte, però també és cert que els i les vila-realenques ja hem esperat molt, per la qual cosa, de la mà de la Conselleria, treballarem per a acurtar al màxim els terminis”, agrega. Una vegada el Registre de la Propietat culmine els tràmits, el Ministeri ja podrà cedir a la Conselleria l'edifici per a procedir a adjudicar el contracte de redacció del projecte.

  En la reunió de treball, s'han abordat també altres qüestions pendents per a millorar l'atenció sanitària a la ciutat, tant en Atenció Primària com les relatives a l'Hospital Universitari de la Plana.

  Pujar