elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benlloch avança en les gestions per a dotar a Vila-real d'un centre especialitzat en dany cerebral de la mà d’Ateneu

Benlloch avança en les gestions per a dotar a Vila-real d'un centre especialitzat en dany cerebral de la mà d’Ateneu
  • L'alcalde es reuneix amb l'associació per a concretar les necessitats d'aquest nou recurs, que la Conselleria té previst impulsar a través del Pla Convivint

L'Ajuntament de Vila-real treballa per a fer realitat el projecte previst en el Pla Convivint de la Generalitat Valenciana de construcció d'un centre especialitzat d'atenció a persones amb dany cerebral que donaria servei no sols a la ciutat sinó també a la comarca. L'alcalde, José Benlloch, ha mantingut una trobada amb representants de l'Associació-Fundació de Dany Cerebral Adquirit, Ateneu, amb l'objectiu de conéixer les necessitats del col·lectiu i mediar perquè el projecte que la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha inclòs en el Pla Convivint de construcció d'un centre per a persones amb dany cerebral a Vila-real done resposta a la realitat dels usuaris. Benlloch, acompanyat per la primera tinenta d'alcalde i regidora de Serveis Socials, Silvia Gómez, i el tinent d'alcalde José Ramón Ventura Chalmeta, s'ha reunit amb la presidenta d’Ateneu, Amalia Diéguez, en una trobada en el qual també han participat Ana Gozalbo i Vita Arrufat, representants de l'associació.

“Som conscients que falten recursos per a l'atenció del dany cerebral, no sols a Vila-real sinó també en tota la comarca i, atés que la Generalitat Valenciana ha concretat la seua voluntat de construir un centre per a l'atenció de persones amb dany cerebral adquirit a la nostra ciutat, volem avançar en les gestions, avaluar els passos a donar en aquest moment i treballar de la mà d’Ateneu, l'associació que reuneix les famílies i persones afectades, per a poder fer realitat el projecte, ja que considerem que aquesta entitat seria la millor opció per a la gestió del futur centre”, explica l'alcalde, José Benlloch.

En l'actualitat, són molts els usuaris de Vila-real que es desplacen a Castelló per a ser atesos en el centre que Ateneu té en la capital, “i malgrat tots els esforços i la gran tasca que realitza l'associació, hi ha una llista d'espera de més de 30 persones de tota la comarca que no tenen plaça en aquest moment per falta de recursos i espai”, assenyala el primer edil. El projecte en el qual treballa la Conselleria contemplaria la construcció d'un centre que prestaria dos tipus d'atenció: centre de dia i programa d'autonomia personal. La previsió és que aquest nou recurs social compte amb 40 places, de manera que es donaria resposta a la llista d'espera existent en l'actualitat i s'evitaria el desplaçament d'usuaris des de Vila-real i la comarca fins al centre de Castelló, ja que seria un centre d'àmbit comarcal. Així mateix, disposar d'unes instal·lacions a Vila-real suposaria també un estalvi per a l'Ajuntament, que en l'actualitat assumeix el cost del transport d'usuaris fins al centre d’Ateneu a Castelló.

Benlloch ha subratllat que encara que la construcció del centre és a càrrec de la Generalitat Valenciana, a través del Pla Convivint, a l'Ajuntament li correspon la cessió d'un solar o immoble per a poder fer realitat el projecte. En la reunió amb els responsables d’Ateneu, l'alcalde i els regidors de l'equip de govern van avaluar les necessitats d'aquest servei, que requeriria d'un edifici de 1.000 metres quadrats de superfície construïda, segons els càlculs de l'associació.

Amb la finalitat de conéixer el tipus de servei que precisen els usuaris d'aquests centres i conéixer de prop la labor que realitza l'associació Ateneu, l'alcalde, José Benlloch, visitarà aquesta mateixa setmana les instal·lacions que l'entitat té a Castelló de la Plana. Així mateix, la setmana vinent el primer edil i la responsable de Serveis Socials, Silvia Gómez, mantindran una trobada amb el director general d'Infraestructures de Serveis Socials de la Generalitat, Enric Juan, amb qui, a més d'abordar el projecte de construcció d'un centre especialitzat per a persones amb dany cerebral, també tractaran altres reptes i projectes de futur en l'àrea social com són l'ampliació del centre de dia i la residència per a persones amb diversitat funcional, així com altres necessitats en matèria de discapacitat.

Pujar