13 d’agost de 2020 13/8/20

Benlloch avalua les 18 ciutats que opten a renovar la marca de Ciutat de la Ciència i la Innovació

Benlloch avalua les 18 ciutats que opten a renovar la marca de Ciutat de la Ciència i la Innovació - (foto 1)

    L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha participat aquest matí en la reunió del jurat de la xarxa Innpulso que decidirà la renovació de la marca Ciutat de la Ciència i la Innovació per a les ciutats que han presentat candidatura a la revalidació del distintiu. Benlloch forma part del jurat com un dels dos únics alcaldes seleccionats per la xarxa estatal de ciutats innovadores per avaluar les candidatures per a la convocatòria de segona renovació de la distinció "Ciutat de la Ciència i la Innovació, 2010-2014".

    "Per a Vila-real és un autèntic orgull i una mostra de què estem fent ben les coses haver sigut escollits per a formar part d'aquest jurat, tenint en compte, a més, que només formem part d'ell dos alcaldes de tot el territori espanyol", valora Benlloch. A més del primer edil, el jurat està presidit per la nova directora general de Recerca, Desenvolupament i Innovació del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, Teresa Riesgo, i format per l'alcalde de Màlaga, Francisco de la Torre, el periodista d'Innovaspain Elías Ramos, i el director general de Fons Comunitaris, Jorge García Reig. En aquesta convocatòria, el jurat ha hagut d'avaluar les propostes presentades per les 18 ciutats que renoven el seu distintiu en les tres categories: Dos Hermanas (Sevilla), Gijón (Oviedo); Sant Sebastià; Santander; Terrassa (Barcelona); València; Valladolid; Almendralejo (Badajoz); Avilés (Oviedo); Càceres; Eibar (Guipúscoa); Sant Boi de Llobregat (Barcelona); Viladecans (Barcelona); Buenavista del Norte (Tenerife); Ermua (Biscaia); Gata de Gorgos (Alacant); La Solana (Ciudad Real); i Vilanova del Camí (Barcelona).

    "La xarxa Innpulso és un selecte club de ciutats que aposta per la innovació com a model de desenvolupament del futur. Un club al qual Vila-real va aconseguir entrar en 2011 i vam tornar a passar l'examen –el mateix que ara estan passant aquests 18 municipis- l'any 2015. Però, a més, no ens quedem ací, ja que, juntament amb les altres poblacions valencianes de la xarxa, hem promogut també la creació de la Xarxa valenciana de ciutats per la innovació, de la qual sóc també president. Tot aquest esforç i aquest treball, que no és personal sinó de tota la població de Vila-real, es veu també en la resta de l'Estat. I un exemple d'aquest reconeixement ha sigut seleccionar la nostra ciutat per a formar part del jurat que va decidir sobre la incorporació de nous municipis a la xarxa i, ara, per a la renovació de la marca", argumenta Benlloch.

    Pujar