elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Arrenca Turesport a Vila-real, el primer congrés provincial de turisme i esport

Arrenca Turesport a Vila-real, el primer congrés provincial de turisme i esport
  • El Termet acull a més de 20 empreses que ofereixen activitat i informació en una iniciativa que neix amb la voluntat de crear sinergies entre el públic i el privat

MÉS FOTOS
Arrenca Turesport a Vila-real, el primer congrés provincial de turisme i esport - (foto 2)
Arrenca Turesport a Vila-real, el primer congrés provincial de turisme i esport - (foto 3)

Turesport, la primera fira de turisme i esport de la província de Castelló, ha arrancat hui a Vila-real amb la celebració del I Congrés Provincial de Turisme i Esport en el qual han participat més de 60 persones relacionades amb empreses i institucions públiques de tot el panorama nacional. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, la diputada provincial de Turisme, Virginia Martí, i la diputada provincial d'Esports, Tania Baños, han donat inici a l'esdeveniment i han participat en la ponència inaugural del congrés al costat del conseller de Turisme i Esport de les Illes Balears, Andreu Serra.

Benlloch ha destacat la importància de “treballar de la mà de les empreses al costat de les institucions per a crear sinergies que ens facen més potents en un món globalitzat com l'actual. Vila-real té un potencial turístic enorme i estem treballant des del primer dia per a millorar-lo, però no podem fer-ho sols, ens hem de nodrir de les iniciatives privades i de les altres administracions del territori, perquè la manera de consumir els productes turístics ha canviat amb el temps i ara ningú està fix en un mateix lloc durant un llarg període, això produeix més oportunitats i alhora ens fa haver d'estar més atents”. L'alcalde ha incidit en què l'esport, i per tant també el turisme esportiu, són dos nous motors del canvi i el progrés per a la ciutat de Vila-real en aquest segle XXI, com en el seu moment ho van ser la citricultura en el segle XIX i la indústria ceràmica durant el segle XX. Així, el primer edil ha reafirmat l'aposta de l'Ajuntament de Vila-real per aprofitar les oportunitats que brinda comptar amb el Villarreal CF com a gran ambaixador de la marca de Ciutat de la Salut i l'Esport, juntament amb els esportistes i clubs locals, així com una extensa xarxa d'instal·lacions esportives municipals, amb 18 camps de futbol, tres piscines cobertes i dues a l'aire lliure, cinc pavellons, un d'ells en un Centre de Tecnificació Esportiva “que és una infraestructura única a la província”, a més de l'aliança amb 20 gimnasos de la localitat per a oferir activitats del Servei Municipal d’Esports.

A més del congrés, en la fira hi ha diverses empreses que ofereixen activitats i informació per als visitants, que poden acostar-se a viure l'experiència de provar en el Termet de Vila-real una mostra de l'oferta de la província. Pedro Nebot, director de la fira, fa “un balanç positiu d'aquest primer dia, en el qual diversos centres educatius han pogut veure ‘in situ’ algunes de les activitats que poden dur a terme a Castelló. La fira buscava ser un esdeveniment vivencial, que la gent vinga a informar-se però també a ‘embrutar-se’ i de moment l'estem aconseguint amb activitats aquàtiques, làser combat, entrenaments esportius o circuits amb vehicles elèctrics” i recorda que “aquestes pràctiques són gratuïtes i estaran de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 20.30 hores fins al dissabte i el diumenge de 9.30 a 14.00 hores”.

A més d'informació, les empreses han decidit fer sortejos, en els quals ja ha començat a participar públic, pel fet que el requisit era acudir a 15 estands. Totes les persones que visiten aquest nombre d'empreses entraran en el sorteig d'un cap de setmana d'estada en hotel en règim de mitja pensió, una excursió amb moto d'aigua, entrades per al parc i rocòdrom de Kidom, un patinet elèctric, material de ciclisme, entrenaments personalitzats, samarreta del Villarreal CF, classes de surf, eixides en caiac, inscripció al Triatló de Vila-real, material esportiu i 5 bons de karts.

Pujar