elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Ple aprova la incorporació d’1,1 milions de romanents per a assegurar serveis i projectes

El Ple aprova la incorporació d’1,1 milions de romanents per a assegurar serveis i projectes

  El Ple de l'Ajuntament de Vila-real ha donat llum verda a la incorporació d'1.168.524 euros de romanents de tresoreria amb els quals, a més de reforçar les partides de regidories com a Esports, Cultura o Festes, es garanteix l'aportació municipal per a l'execució de dos nous projectes de modernització i millora d'àrees industrials subvencionats per l’Ivace, i s'amplien els convenis amb dues entitats locals –l'Associació Castelló contra el Càncer i la Congregació Els Lluïsos- en el marc de l'aliança amb la societat.

  El regidor d'Hisenda, Xus Madrigal, ha detallat l'expedient de suplement de crèdits finançat amb romanents de tresoreria per a despeses generals, que ha tirat avant amb els vots a favor de PSPV, Unides Podem, Compromís i Vox, mentre que Ciutadans i PP s'han abstingut. Dels prop d’1,2 milions, el gruix es destina a les regidories d'Esports (350.000 euros); Cultura (150.000 euros) i Festes (450.000 euros) per al manteniment de serveis i funcionament d'aquestes àrees. Així mateix, més de 180.000 euros serviran per a assegurar l'aportació de l'Ajuntament als projectes de millora, modernització i dotació d'infraestructures i serveis en les àrees industrials de la ciutat que han obtingut subvenció de l’Ivace. Concretament, l'Ajuntament destinarà 145.696 euros la segona fase d'adequació del futur clúster agroalimentari a l'entorn de l'estació de tren, que contempla com a obra central la creació d'un tanc de tempestes per a alleujar els problemes d'inundacions en l'avinguda Cedre; i així mateix, 34.483 euros tindran com a finalitat sufragar part de la nova fase de millores en l'àrea industrial sud, amb l'adequació d'accessos i entorn del nou aparcament de camions del camí Les Voltes així com a la parcel·la del futur institut integrat d'FP. Tots dos projectes compten amb 165.516 euros de subvenció de l’Ivace, respectivament.

  En l'àmbit social, 10.000 euros seran per a duplicar el conveni amb l'Associació Castelló contra el Càncer de Vila-real, perquè puguen comptar amb una nova seu més àmplia que permeta oferir més serveis als usuaris: altres 7.500 euros reforçaran el conveni amb la Congregació Els Lluïsos amb motiu del 150é aniversari de l'entitat.

  D'altra banda, el Ple ha aprovat l'assignació als grups polítics corresponent al període de l'1 de gener al 16 de juny, data en la qual finalitzarà l'actual legislatura. Aquest punt ha tirat avant amb els vots favorables de tots els grups, a excepció de Vox, que s'ha abstingut.

  Pujar