elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alerta, estafa: Es fan passar per l'Ajuntament de Vila-real amb emails falsos

Alerta, estafa: Es fan passar per l'Ajuntament de Vila-real amb emails falsos

  Les estafes informàtiques estan a l'orde del dia, amb mails falsos suposadament de l'Agència Tributària, Correus o la Direcció General de Trànsit que l'única cosa que desitgen és obtindre les nostres dades.

  És el cas d'uns correus electrònics que la Policia Local de Vila-real ha detectat que s'estan rebent en nom de l'Ajuntament quan no és així.

  El corege, que sol·licita ja en l'assumpte unes ‘factures pendents’ en nom del suposat consistori, no és sinó un ‘fake’, com advertix el cos policial.

  “Hem revisat les nostres finances i volem assegurar-nos que tot està en orde. Si té alguna factura pendent, podria enviar-nos-la?”, escriuen els cibercacos, buscant obtindre informació confidencial d'estes factures.

  El correu, per a donar major sensació de versemblança, el firma l'equip financer de l'alcaldia de l'Ajuntament, tot això fals, per descomptat.

  Per això, la Policia Nacional recomana habitualment desconfiar d'esta mena d'emails, fixant-se sempre en què el remitent siga oficial i, en cas de dubtes, contactar per telèfon per a verificar la consulta.

  Cal recordar que a Vila-real, segons l'últim balanç publicat pel Ministeri de l'Interior, els ciberdelictes han augmentat en l'últim any quasi un 17%, de les 244 denúncies registrades en 2022 a les 285 del passat 2023.

  Pujar