elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Així lluirà el futur centre de la comunitat islàmica de Vila-real

Així lluirà el futur centre de la comunitat islàmica de Vila-real
  MÉS FOTOS
  Així lluirà el futur centre de la comunitat islàmica de Vila-real - (foto 2)
  Així lluirà el futur centre de la comunitat islàmica de Vila-real - (foto 3)
  Així lluirà el futur centre de la comunitat islàmica de Vila-real - (foto 4)

  Vila-real comença a albirar com serà el seu futur centre de l'Associació Cultural Islàmica per al Diàleg i la Integració.

  El disseny el dirigix l'arquitecte local Jorge Becker Castillo, que alçarà un edifici al costat del polígon de la carretera d'Artana. Concretament, se situarà en l'espai triangular del solar existent entre els carrers Soneja, Vilavella i La Vall d'Uixó.

  Es tracta, expliquen des de l'estudi, d'un edifici de quatre altures on es reinterpreta l'estètica tradicional d'un centre cultural islàmic, on predomina el blanc mediterrani i el minimalisme.

  L'edifici està dissenyat donant-li la major importància a la sala d'oració situada cap a l'est (La Meca) i que s'estendrà visualment a l'oest, a través d'una gran vidriera al “Sahn”, que és l'espai lliure on s'alça el “Minaret”, el qual es reflectirà sobre la línia d'aigua central on es vertirán dolls d'aigua, per a generar el silenci que es requerix en este punt.

  Així, el centre, que es finançarà amb donatius, constarà d'una mesquita per a la comunitat religiosa, però també d'altres sales per a activitats culturals i socials.

   

  Pujar