elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
ENTREVISTA ELECCIONS MUNICIPALS 28-M

Adrián Casabó: “Vila-real necessita el mateix que fa una dècada, perquè s'ha fet molt poc en aquestes tres legislatures”

Adrián Casabó: “Vila-real necessita el mateix que fa una dècada, perquè s'ha fet molt poc en aquestes tres legislatures”
  • Elperiodic.com entrevista el candidat del PP a l'alcaldia de Vila-real per a qui la gestió del govern de Benlloch és “rendible electoralment per als seus interessos però nefasta per als interessos de Vila-real”

Llicenciat en Periodisme per la Universitat de València, professor de Secundària, pressent del PP a Vila-real, portaveu a l'ajuntament i sotssecretari d'Educació del PPCS, Adrián Casabó (35 anys) es presenta com a candidat a l'alcaldia de Vila-real amb l'objectiu de derrotar en les urnes a l'actual alcalde per a provocar un canvi de rumb a la ciutat.

Pujades d'IBI o la plusvàlua, tancament de negocis, sense quart institut, sense les instal·lacions de l'EOI o els problemes d'inundacions, són algunes de les crítiques de Casabó a l'actual alcalde socialista.

elperiodic.com ha entrevistat el candidat del PP a l'alcaldia de Vila-real qui defineix la gestió del govern de Benlloch com a “rendible electoralment per als seus interessos però nefasta per als interessos de Vila-real”

Per què assumeixes el repte de presentar-te com a alcaldable pel PP de Vila-real?

Precisament ho comentava fa pocs dies en l'acte de presentació com a candidat a l'alcaldia, ja que és una pregunta que m'ha fet molta gent, per què? Perquè sent passió per la meua ciutat, sempre he intentat aportar el meu granet d'arena per a millorar-la des del món associatiu, i perquè em negue a pensar que les coses a Vila-real no poden canviar. Ho sent, però no! Vull que Vila-real torne a ser aqueixa ciutat referent que genere moltes més oportunitats de futur per als nostres veïns.

Com a principal rival tens a José Benlloch, imposa?

Per a res. A mi el que m'imposa és estar a l'altura del que els meus veïns esperen de mi. És als vila-realenses als quals em dec i ser capaç de donar resposta a les seues necessitats és el que realment suposa un repte per a mi i també una tremenda responsabilitat. No crec en absolut en els projectes personalistes, i el del PSOE a Vila-real clarament ho és. Em sent més còmode en projectes d'equip, que puguen representar a una àmplia majoria i així és com estem treballant en el PP.

Com definiries la gestió que està realitzant l'actual govern en la localitat?

Rendible electoralment per als seus interessos, però nefasta per als interessos dels vila-realenses. En els quasi dotze anys que portem de govern socialista, Vila-real ha deixat escapar nombroses oportunitats. Mentre veiem que ciutats del nostre voltant han sigut capaços d'atraure inversions i generar moltes opcions de futur per als seus veïns, ací tot són excuses i tots els trens passen de llarg. Unes vegades és l'herència rebuda, unes altres la pandèmia, a vegades la pujada de preus i fins i tot la guerra d'Ucraïna, però la realitat és que la ciutat està paralitzada. Una dècada després continuem esperant el quart institut, un edifici propi per a l'EOI, el centre de salut de Torrehermosa, millores que donen solució als problemes d'inundacions i tenim una ronda sud-oest sense connexió amb la N-340, per posar alguns exemples.

Què han deixat perdre o no han sabut atraure en aquests últims anys?

Desgraciadament, han sigut capaços d'atraure molt poc, per no dir res. Com comentava abans, hem vist en altres municipis com a importants empreses han apostat per ells per a instal·lar-se. Ací el govern socialista ha sigut incapaç de crear sòl industrial i d'apostar per una política fiscal que incentive les inversions. Ha faltat reivindicació davant altres administracions i ha quedat demostrat que malgrat coincidir el mateix signe polític en els governs de la ciutat, la província, la comunitat i Espanya, als socialistes de Vila-real ningú els fa cas.

Des que ha sigut nomenat president local del PP són moltes les reunions que estàs mantenint amb la societat civil, què et transmeten?

Des que vaig assumir la presidència del partit tenia molt clar que no podíem oferir una alternativa de govern si no escoltàvem de primera mà el que els veïns necessiten. La veritat és que està sent molt gratificant aqueix contacte directe i constant amb la ciutadania. Molts veïns m'han donat les gràcies perquè en aquesta última dècada ningú del govern municipal s'ha acostat al seu negoci i també representants de moltes entitats m'han dit que cada vegada és més difícil parlar amb l'alcalde. És evident que ha anat perdent el contacte amb la gent, perquè després de dotze anys com a màxim responsable, els veïns li demanen explicacions per tot allò que els ha promès i no ha fet. Molts vila-realenses estan ja cansats i et transmeten la necessitat d'un canvi de rumb.

A nivell intern, hi ha hagut canvis en el càrrec de portaveu i presidència del PP, no dóna vertigen?

Vertigen no, em sent molt recolzat i acompanyat en aquest camí, però sí un tremend respecte. Com comentava, estar al capdavant del partit que liderarà el canvi de govern a la ciutat és un orgull, però també una tremenda responsabilitat. Compte també amb el suport de la direcció provincial i de la presidenta Marta Barrachina, qui té molt clar l'important que és Vila-real per al futur de la nostra província i això s'agraeix.

Sé que hi ha veïns que esperen molt del meu i treballe dia a dia per a no fallar-los. Però com li deia, això no es pot dur a terme només. Estic molt content de totes les persones que s'han implicat en aquest projecte i que estan treballant amb força perquè el canvi que reclamen els veïns es faça realitat a partir del mes de maig.

Baixada d'impostos i ajudes a les famílies són dues de les batalles que estàs capitanejant, en quina situació està ara mateix Vila-real i què proposes a la ciutadania?

Els veïns són conscients que la pujada d'impostos aplicada pels socialistes no ha significat en absolut una millora en els serveis que reben. Les tres pujades de l'IBI del 10% en 2016, més un 9,5% en 2019 i un altre 5% en 2021 són un llast per als veïns. També han pujat el tipus de la plusvàlua del 18 al 30% per a totes les operacions. I tots aquests diners que recapten de més no es trasllada en millores al carrer. Es gasten 3,5 milions d'euros a l'any en la recollida de fems i neteja i només cal fer un volt per la ciutat per a veure en l'estat en el qual es troba. El manteniment de carrers, jardins i instal·lacions esportives és també un desastre. Es tracta de gestionar bé els recursos i no asfixiar a les famílies que bastant malament ho estan passant ja. És possible alleujar la pressió fiscal i millorar els serveis, si el govern municipal és capaç d'atraure inversions i convertir la ciutat en referent.

Però, què més necessita Vila-real?

Desgraciadament, Vila-real necessita pràcticament el mateix que fa una dècada, perquè molt poc s'ha fet en aquestes tres legislatures amb els socialistes en l'alcaldia. Continuem esperant serveis sociosanitaris que són essencials per a atendre com es mereixen els nostres majors o aquells veïns afectats per alzheimer o discapacitat intel·lectual.

També ens preocupa i molt la situació del comerç. Més de 25 locals comercials tancats en la zona centre, però també en altres punts de la ciutat. Necessitem que el comerç de proximitat no tancament, ja que garanteix no sols economia i llocs de treball, sinó també vida i dinamisme en els nostres barris. Volem que els nostres joves tinguen opcions d'oci sense haver de marxar-se fora de la ciutat i, per a això, és necessari que l'ajuntament no pose traves sinó facilitats.

Feijoó i Mazón són l'esperança del PP per al canvi de cicle a Espanya i en la Comunitat, però com pot afectar a Vila-real la continuïtat a nivell local, autonòmica i nacional?

Tinc clar que amb Mazón i Feijóo en el govern, Vila-real serà molt més escoltada del que ho és ara. El president Mazón té clar que la nostra ciutat necessita millorar les seues connexions amb els municipis pròxims. És una vergonya que, malgrat trobar-nos a només 7 quilòmetres de Castelló, ens coste tant arribar a la capital. És urgent millorar la connexió entre les dues ciutats, tant per als vehicles privats com en transport públic. El mateix ocorre amb la carretera de Borriana, que és necessari desdoblegar. Mazón té clara també la necessitat de recuperar com més prompte millor el centre de salut de Torrehermosa, que van tancar PSOE i Compromís.

El compromís de Feijóo amb aquesta terra és bastant evident. A diferència de Sánchez, no va dubtar a venir a la nostra província per a interessar-se pels problemes del qual és motor econòmic de Vila-real, la ceràmica, i comprometre's amb el sector amb propostes concretes. Els socialistes no han sigut capaços ni d'escoltar les reivindicacions del sector ceràmic. Vull que els vila-realenses tinguen clar que amb mi en l'alcaldia, el govern municipal serà reivindicatiu amb el que necessita i mereix Vila-real, més encara si el PP està ja en el Palau de la Generalitat i en la Moncloa.

 

Pujar