Castellano

La Universitat d'Alacant reprèn les maratons de donació de sang

La Universitat d'Alacant reprèn les maratons de donació de sang
  • La cita solidària serà entre el 18 i el 21 d’octubre al campus de Sant Vicent

MÉS FOTOS
La Universitat d'Alacant reprèn les maratons de donació de sang - (foto 2)
La Universitat d'Alacant reprèn les maratons de donació de sang - (foto 3)

La Universitat d’Alacant torna a poc a poc a la normalitat després de les restriccions imposades per la pandèmia, i, ja amb la plena presencialitat recuperada al campus universitari, reprèn una de les cites solidàries que més repercussió tenen entre la comunitat universitària, les maratons de donació de sang que organitzen UA Saludable i el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana, CTCV. Així ho han anunciat aquest matí durant la visita de les representants del CTCV a la UA en què han sigut rebudes per la rectora, Amparo Navarro, i el director del Secretariat d’Universitat Saludable, José Ramón Martínez Riera.

La cita serà entre el 18 i el 21 d’octubre, quan la universitat tornarà a tenyir-se de vermell amb els diferents punts de donació que s’instal·laran per tot el campus perquè la comunitat universitària puga mostrar la seua solidaritat donant sang i «el món continue bategant», com diu enguany el lema del Dia Mundial del Donant.

Qualsevol persona, més gran de divuit anys i que supere els cinquanta quilograms de pes pot donar sang, cosa molt important, ja que cada dia calen 650 donacions de mitjana per a atendre necessitats de persones malaltes a la Comunitat Valenciana.

En les últimes cinc edicions de la marató celebrades a la Universitat d’Alacant s’han obtingut un total de 9.025 donacions, de les quals 3.423 han sigut de primers donants, un dels principals objectius d’aquesta campanya, aconseguir nous donants de sang, al mateix temps que es fidelitzen els que ja ho fan de manera regular.

Durant les restriccions de la pandèmia, la Universitat d’Alacant ha intentat mantenir el pols a les donacions i ha aconseguit obtenir 1.067 en accions puntuals amb totes les mesures de seguretat que, a més, han sumat també 317 donants nous.

Novetats

La trobada ha servit, a més, per a posar de manifest el compromís de la institució alacantina amb l’activitat del CTCV i explorar noves vies de col·laboració que permeten complir els seus objectius, com són les donacions de sang, però també realitzar campanyes de conscienciació o ampliar la donació de sang també a la de medul·la per a possibilitar que, al mateix temps que es dona sang, es puga fer la inscripció en el Registre Espanyol de Donants de Medul·la Òssia (REDMO).

Navarro ha apuntat que «el Centre de Transfusions sempre tindrà la Universitat d’Alacant al seu costat per a tot el que faça falta; el nostre compromís va més enllà de la donació de sang i, a través del projecte Universitat Saludable, comptem amb nombroses iniciatives per a conscienciar la població universitària de la importància de ser solidaris i contribuir per a ajudar a millorar la salut de la societat».

Per part seua, la doctora Mabel Ortiz de Salazar Matín, cap de servei a Alacant, ha destacat la «importància de la col·laboració amb la Universitat d’Alacant i especialment de captar nous donants joves a través de la conscienciació de la importància de fer-se donant».

En la visita també han estat presents la subdirectora d’Infermeria, María Teresa Garro, i la responsable de Promoció, Paca Ferrer.

Pujar