Castellano

Sant Vicent commemora el 9 d’Octubre amb teatre, pólvora, música i danses

Sant Vicent commemora el 9 d’Octubre amb teatre, pólvora, música i danses
  • Els actes festius han tornat durant uns dies a Sant Vicent. Del 9 a l'11 d'octubre la ciutadania sanvicentera ha pogut gaudir de la programació organitzada per la regidoria de Festes i la Comissió Municipal amb motiu del Nou d’Octubre

MÉS FOTOS
Sant Vicent commemora el 9 d’Octubre amb teatre, pólvora, música i danses - (foto 2)
Sant Vicent commemora el 9 d’Octubre amb teatre, pólvora, música i danses - (foto 3)
Sant Vicent commemora el 9 d’Octubre amb teatre, pólvora, música i danses - (foto 4)

La programació va començar divendres passat Nou d’Octubre. Donada la situació actual, la tradicional desfilada va passar a ser una representació al parc Joan XXIII de l'arribada del Rei Jaume I a les terres del Raspeig. Els i les presents van reviure aquest moment de la nostra història de la mà de membres de la Comissió Municipal de Festes, amb la col·laboració de l'actor sanvicentero Paco Baraza, el ballet de Mary Carmen Sereno i l'espectacle de Carros de Foc i el seu temut drac. Després de la representació, els centellejos i colors del castell de focs artificials van il·luminar el cel nocturn i l'olor de pólvora va tornar a recórrer els carrers de Sant Vicent.

El dissabte 10 va ser el torn de ‘Tito Pontet’ també al parc Joan XXIII. El grup de l'Alcoià va mostrar tot el seu talent als presents on van fusionar la cultura valenciana amb els sons llatins, del Carib i jamaicans més coneguts del panorama musical.

El fermall final el va posar el ‘Grup de Dances Salpassa’ amb els balls regionals més destacats de la Comunitat Valenciana acompanyats dels vestits regionals. L'actuació es va desenvolupar a l'auditori municipal a causa de les pluges que es van produir en el matí del diumenge 11.

Tots els actes es van organitzar seguint les més estrictes mesures de seguretat i prevenció de la covid-19.

La regidor de Festes, Asun París, ha destacat el gran esforç que ha suposat organitzar uns actes adaptats a la situació en la qual ens trobem, mantenint un control exhaustiu dels assistents, i després del desenvolupament ja dels actes, podem dir que es poden celebrar amb prudència i responsabilitat. "Cal felicitar els assistents en cadascun dels dies i agrair la seua paciència, però sobretot agrair la labor dels diferents departaments implicats en el bon desenvolupament dels actes al llarg del cap de setmana, a la Comissió Municipal de Festes, a l'equip de la regidoria de Festes i protocol que han estat pendents de cada detall en tot moment. Continuarem potenciant les nostres tradicions festeres i culturals de manera segura", ha subratllat.

Pujar