Castellano

Sant Vicent ajorna les Festes Patronals i de Moros i Cristians 2020 pel coronavirus

Sant Vicent ajorna les Festes Patronals i de Moros i Cristians 2020 pel coronavirus
  • L'Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig, la Comissió Municipal de Festes i la Federació Unió de Comparses de Moros i Cristians Ber-Llargues han acordat ajornar les Festes Patronals i de Moros i Cristians

Les noves mesures decretades pel Govern d'Espanya, la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de Sant Vicent per a frenar la transmissió del coronavirus han portat a les diferents entitats organitzadores de la festa gran de Sant Vicent a ajornar-la. De moment, no existeix una data concreta per a la celebració.

L'alcalde, Jesús Villar; i la regidor de Festes, Asun París, han assenyalat que “és una decisió molt difícil de prendre  però hem de col·laborar entre tots i totes per a evitar la propagació del virus. A part de ser complicades, les decisions cal prendre-les amb l'antelació suficient perquè la Federacion, la Comissió Municipal i les diferents comparses es vegen afectades el menys possible. Quant als serveis contractats, buscarem unes dates per a poder realitzar-les. Seran unes festes diferents però la situació en la qual es troba el país així ho requereix. Gràcies a totes les persones que han treballat tant per a la seua preparació però segur només és un fins prompte i entre tots i totes aconseguirem fer unes magnífiques festes quan la situació siga propícia”.

La Comissió Municipal de Festa, ha subratllat que “Ha sigut una decisió molt dura de prendre però som conscients de la situació en la qual està sumit el país i la incertesa que ens produeix aquesta crisi. Només les inclemències meteorològiques o la pròpia guerra civil havien paralitzat les nostres Festes Majors. No hi ha temps per a lamentar-se, sinó per a treballar ja que UNIDES totes les entitats aconseguirem reubicar, si és possible, el calendari fester inclosa la festivitat del Patró. Ara només desitgem salut i responsabilitat, al que se sumen les Reines i les seues Corts d'Honor, per a les quals també estan sent moments difícils però comprensibles”.

Des de la Federació Unió de Comparses de Moros i Cristians Ber-Llargues, han destacat que “sens dubte ha sigut una de les decisions més dures i complexes de prendre, però col·laborar en la contenció del COVID-19 és una responsabilitat de tots, inclòs el col·lectiu fester. Davant mesures tan extraordinàries, estem segurs que vindran reaccions excepcionals. Junts, com sempre, farem unes Festes de Moros i Cristians 2020 diferents, sens dubte, però també excel·lents”.

A més, han subratllat que des de la Federació “us garantim a tots els festers, però molt especialment a Capitans, Bandereres i Alferes 2020, que enguany treballarem amb més tenacitat que mai, sense descans, perquè totes les vostres il·lusions i somnis es facen realitat… farem tot el possible i també l'impossible perquè tot això quede arrere i no siga més que una anècdota que contar. Festers, encara que més tard de l'habitual, prompte tindrem les nostres Festes de Moros i Cristians, així que cuidar-vos molt.

Es tracta d'una decisió presa durant el matí de hui, dissabte 14 de març, després que en la vesprada d'ahir, divendres 13 de març l'Ajuntament i la Comissió Municipal de Festes acordaren ajornar tots els actes previs a les Festes 2020.

També la Federació Unió de Comparses de Moros i Cristians va celebrar aqueixa vesprada una Junta de Presidents de la qual va sorgir un comunicat notificant l'ajornament de tots els actes organitzats per la Federació i previstos per a abans de les Festes. En aqueixa reunió, en la qual també es va proposar traslladar la Festa de Moros i Cristians a altres dates, es va acordar que la comunicació d'aquesta decisió havia de ser conjunta amb l'Ajuntament i la Comissió Municipal de Festes.

Una decisió que també va prendre el consistori, la Junta Major de Germanors, la Parròquia, i els presidents de cadascuna de les germanors i confraries, respecte a totes les activitats prèvies i pròpies de la Setmana Santa.

Festes locals

L'Ajuntament ja està estudiant la possibilitat de canviar de data els dies festius locals previst per al 20 i 21 d'abril. Aquesta serà una decisió que plantejaran als diferents portaveus dels grups municipals per a ser portada al ple la seua aprovació.

Pujar