Castellano

Primera reunió del Comité de Seguretat i Salut Laboral municipal de 2021

Primera reunió del Comité de Seguretat i Salut Laboral municipal de 2021
  • L'Ajuntament de Sant Vicent ha celebrat el primer Comité de Seguretat i Salut Laboral municipal de 2021 durant el matí d'aquest dimarts 12 de gener en el saló municipal de plens

  • La proposta de proves diagnòstiques de prevenció de la covid i el funcionament del repartiment del material de protecció per als empleats municipals han sigut dos dels principals punts que ha tractat l'òrgan en la reunió

El regidor de Recursos Humans i president del comité, José Manuel Ferrándiz; la regidor de Manteniment, Pilar Alcolea; la regidor de Benestar Social, Isabel Candela; el tècnic de Recursos Humans municipal; i representants dels sindicats SPPLB, SEP, CSIF i CC.OO, han assistit al comité. També han sigut presents el Director Territorial i el Tecnico de Prevenció de l'empresa Valora Prevenció S.L., encarregada del servei de prevenció de riscos laborals del consistori com a assessoria tècnica.

Davant la sol·licitud de la realització de proves diagnòstiques massives de sindicats com l'SPPLB. L'Ajuntament ha explicat als representants sindicals que aquesta opció queda desaconsellada pel servei de prevenció de riscos laborals. “El fet de realitzar la prova en un moment concret no descarta que en les hores posteriors a la realització d'aquesta, la persona puga contagiar-se, i el resultat de la prova siga negatiu a pesar que la persona sí que siga portadora del virus”, s'ha explicat.

Per això, el protocol que seguirà el consistori en aquesta matèria serà el següent: les persones que presenten símptomes no hauran d'assistir al seu lloc de treball i hauran de comunicar el seu estat al centre de salut. A més, també hauran de dirigir-se al centre de salut aquelles persones que presenten simptomatologia per haver mantingut contacte estret amb una persona positiva de covid que no pertanga a l'entorn laboral. En aquest cas tampoc hauran d'incorporar-se al treball i hauran de comunicar la seua situació al centre de salut.

Així mateix, el consistori realitzarà una prova diagnòstica per a descartar la presència del coronavirus a aquells treballadors que s'incorporen al seu lloc de treball després d'un període de confinament per ser positius, sempre que Sanitat no li realitze la prova prèvia a la seua incorporació. Els empleats que es troben en l'entorn laboral més pròxim a una persona emprada que ha donat positiu, per prevenció, el consistori també els realitzarà una prova diagnòstica.

En referència al material de protecció, el regidor de Recursos Humans, ha explicat que ja s'han dut a terme els tràmits oportuns perquè durant 2021 tots els empleats i empleades municipals compten amb màscares, gel hidroalcohólico i altre material preventiu que puguen necessitar com a bates d'un sol ús o guants.

Pujar