Castellano

El monument de la Foguera Lillo Juan 2020 anirà a la Ciutat de la Llum

El monument de la Foguera Lillo Juan 2020 anirà a la Ciutat de la Llum
  • La pandèmia generada per la covid-19 ha truncat la programació festera d'aquest 2020

  • La suspensió de les festes de fogueres d'enguany ha generat una situació mai abans viscuda

  • Com és el cas de Lillo Juan, foguera que ja tenia el seu monument construït per a plantar aquesta setmana abans de conéixer la notícia de la suspensió

Aquesta situació inèdita va generar que la junta directiva de la foguera haguera de buscar un espai per a guardar el seu monument per a 2021. Els festers van sol·licitar ajuda a l'Ajuntament i des de la regidoria de Festes s'ha gestionat la solució.

A decisió de la comissió i l'artista, el monument es traslladarà abans de finals de juliol i quedarà guardat en Ciutat de la Llum juntament amb totes aquelles falles que van ser creades per artistes Alacantins i no van poder ser plantades el mes de març passat.

La predisposició pels gestors de Ciutat de la Llum ha sigut absoluta des del primer moment, i des del consistori agraeixen la labor de Rufino Selva, responsable dels espais perquè aquesta foguera tinguera un lloc on ser guardada durant un any.

La regidor de Festes, Asun París, ha destacat que "estem enormement satisfets per haver pogut donar solució a un problema important que se li generava a la comissió. L'ajuntament no disposa d'espais municipals per a poder albergar aquest monument i amb una crida vam tindre un sí immediatament, per la qual cosa estem molt agraïts a Rufino Selva per la seua resposta immediata i predisposició".

Des de la foguera Lillo Juan, David Fuentes, el seu president ha afirmat que està molt feliç que s'haja pogut solucionar aquest problema. Des de la comissió agraeixen a la concejalia de Festes tota la implicació i el que se'ls donara una solució, la qual semblava que mai arribava. D'altra banda, també agraeixen a la Federació de Fogueres i Barracas la preocupació mostrada per l'assumpte.

Pujar