Castellano

Detingut un home per robar i amenaçar a menors amb una navalla a Sant Vicent del Raspeig

Detingut un home per robar i amenaçar a menors amb una navalla a Sant Vicent del Raspeig
  • L'acusat exigia a les seues víctimes, prèviament seleccionades, que li portaran diners a una fàbrica abandonada on després els robava altres objectes de valor

El mes de juliol passat, la Guàrdia Civil de Sant Vicent del Raspeig va rebre la denúncia d'un jove de la localitat en la qual relatava haver sigut víctima d'un robatori. Mentre es trobava al parc amb els seus amics, una persona es va aproximar al grup, i es va dirigir a ell instant-li que li donara el seu telèfon mòbil per a realitzar unes trucades. El jove es va resistir a donar-li el terminal i li va dir que si volia fer una crida, li connectaria el mans lliures. Així que va marcar un número de telèfon i el denunciant va poder sentir com aquesta persona li deia a l'interlocutor que es veurien en 20 minutos en el lloc indicat. Després d'això, l'autor va penjar, va traure una navalla de la seua butxaca i amenaçant-lo amb "travessar-ho", li va exigir que li donara els diners que "portara damunt". Atemorit, el jove va accedir, donant-li el poc que portava: diverses monedes d'euro.

L'endemà passat, una persona va telefonar al jove i es va identificar com l'home que li havia robat al parc dos dies abans. Li va dir que havia de dirigir-se amb 20 euros fins a un edifici en ruïnes, donant-li les indicacions necessàries perquè trobara el lloc. Una vegada allí, el va obligar al fet que li lliurara els diners, i li va explicar que aquesta rutina continuaria repetint-se. Per a no ser descobert, a partir d'aqueix moment li ho comunicaria en clau, comunicant-li en les crides que li faria que hauria d'estar en 20 minutos en el lloc indicat. Que el lloc seria l'edifici en ruïnes, i els minuts expressats, els diners que hauria de portar-li el jove.

Tan prompte com la Guàrdia Civil va tenir coneixement, els agents de l'Àrea d'Investigació van iniciar les comprovacions tendents a esclarir els fets.

Poc després, van rebre una segona denúncia, en aquesta ocasió la víctima assegurava que havia sigut agredit amb una rajola trencada, en un edifici en ruïnes de la localitat de Sant Vicent del Raspeig, i que li havien robat el telèfon mòbil. La Guàrdia Civil es va entrevistar amb la víctima, convençuts que es tractava de la mateixa persona que estaven cercant.

Van descobrir que el presumpte autor residia a Alacant i que es desplaçava amb bicicleta diàriament fins a Sant Vicent del Raspeig, a un immoble abandonat, seu d'una antiga fàbrica, on es reunia amb les seues víctimes, menors de 14 anys d'edat que prèviament havia seleccionat per considerar-los prou vulnerables com per a sucumbir als seus ardits.

Després d'un àrdua labor duta a terme durant dos mesos pels agents de l'Àrea d'Investigació del Lloc de Sant Vicent, el passat 6 de setembre va ser detingut un home de nacionalitat espanyola, de 20 anys d'edat. Se li imputen dos delictes de robatori amb violència i intimidació.

El menor d'edat que va ser agredit amb la rajola, i que va patir lesions de caràcter lleu, va ser assistit en un centre mèdic i es recupera en el seu domicili. El detingut ha sigut posat a la disposició del Jutjat d'Instrucció de Sant Vicent del Raspeig. La Guàrdia Civil sospita que puguen existir altres víctimes que no hagen formalitzat la corresponent denúncia. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Pujar