Castellano

David Navarro (Podemos Sant Vicent del Raspeig): “En Podemos només tenim un deute, i és amb la ciutadania”

David Navarro (Podemos Sant Vicent del Raspeig): “En Podemos només tenim un deute, i és amb la ciutadania”

  David Navarro, candidat de Podemos a l'Alcaldia de Sant Vicent del Raspeig fa un balanç de la passada legislatura i explica les prioritats de la formació habitada de cara als pròxims quatre anys. Per a Navarro, Sant Vicent ha de convertir-se en una ciutat igualitària, inclusiva i feminista, on qualsevol persona se senta lliure i segura

  PREGUNTA. Quina valoració fa d'aquesta legislatura?

  RESPOSTA. Com segurament coneixereu, hem estat la meitat del mandat en l'equip de govern i l'altra meitat en oposició, la qual cosa ens ha fet adquirir una gran experiència i créixer com a partit. Així i tot, des de Podemos Sant Vicent tenim una sensació agredolça. Dolç perquè mentre que hem estat en l'equip de govern, hem avançat en moltíssims àmbits, millorant la vida dels nostres veïns i veïnes en temes tan importants com habitatge, igualtat, serveis socials, medi ambient, transport, urbanisme, infraestructures, deportes cultura, joventut, etc….

  I agre perquè des de la nostra expulsió de l'equip de govern, a causa de no permetre certes pràctiques i actuacions de la vella política, hi ha hagut un paralització o inacció en moltes de les àrees del consistori, fins al punt que en certs àmbits hem hagut de donar nosotr@s, estant en oposició, les solucions perquè pogueren realitzar-se, com pot ser a tall d'exemple, el Pla de xoc de solució habitacional o l'aportació de diferents esmenes a ordenances per a fer-les més justes, inclusives i socials o determinades esmenes als pressupostos perquè es realitzen certes actuacions a les quals l'equip de govern s'havia compromés amb la ciutadania sanvicentera. 

  P. Tot apunta al fet que els pactes seran necessaris després del 26 de maig. Estaria disposat a crear una aliança amb PSOE i Compromís?

  R. En Podemos Sant Vicent som plenament conscients de la necessitat de realitzar coalicions per a poder conformar un govern estable i de garanties després de les eleccions. Els temps de les pràctiques autoritàries que atorgaven les majories oscil·lants del bipartidisme ja són part del nostre passat. En aquesta legislatura que acaba, encara hem pogut observar alguns espertenecs d'aquests procediments per part del PSOE, principal partit del govern municipal. Una manera d'entendre la política que, per a sorpresa nostra, també ha sigut practicada i avalada amb un sorprenent seguidisme per part d'altres forces polítiques que conformen l'actual govern de la nostra ciutat.

  Però així i tot, som sincers des del primer moment, i volem posar en coneixement de la ciutadania sanvicentera la nostra intenció d'aconseguir acords amb la resta de forces progressistes que presenten candidatures en el nostre municipi. Així ho exigeix el present, i més tenint en compte l'estret marge de diferència expressat per les urnes el passat 28 d'abril, on a penes 108 vots van atorgar la victòria a la suma de les forces progressistes en el nostre municipi. Però sobre i abans de res, la nostra única opció de pacte serà amb la resta de forces progressistes, ja que les nostres conviccions ens fan posar en primer lloc el benestar de les persones Per a això, és essencial tractar d'evitar que el bloc de dretes governe, sinó volem una volta a les polítiques austeres, d'endeutament i d'inversions absurdes.

  P. Com creu que ha de canviar el municipi en els pròxims quatre anys?

  R. Des de Podemos Sant Vicent, apostem per una ciutat igualitària on totes les persones se senten lliures, incloses i segures en tots els àmbits. Un model de ciutat que es construeix a si mateixa d'acord a uns principis ecològics, educadors i d'igualtat. En definitiva, el nostre propòsit és aconseguir un Sant Vicent amable, just, feminista inclusiu, accessible i ecologista, on ningú es quede arrere.

  P. Quines són les principals preocupacions dels veïns de Sant Vicent?

  R. En primer lloc, la millora i ampliació de la qualitat dels serveis públics: seguretat, neteja, manteniment, il·luminat… A més, també preocupa la realització de majors inversions tant en habitatge, educació, serveis socials i ocupació. I finalment, la creació de noves infraestructures en diferents àmbits com: sanitat, educació, cultura, esport…

  P. Quines són les seues propostes en matèria fiscal?

  R. Des de Podemos Sant Vicent apostem per realitzar polítiques econòmiques que ens permeten tindre un desenvolupament econòmic i al seu torn sostenible, en honor d'aconseguir un únic objectiu, que no és un altre que el benestar social. Per a això, continuarem apostant per donar suport al nostre teixit industrial, les pimes, xicotets comerços i autònoms i continuar incorporant en les ordenances fiscals mesures que afavorisquen als col·lectius més vulnerables. 

  P. L'Ajuntament actual ha paralitzat l'obra que va impulsar per a crear el Pavelló Poliesportiu Municipal. La continuaran si arriben a l'Alcaldia?

  R. Sant Vicent és un municipi que afortunadament no per a de créixer i per això, és crucial que a més de mantindre de forma òptima les infraestructures existents es vagen creant noves, amb la finalitat de poder cobrir les necessitats existents i poder oferir a la ciutadania els serveis que es mereixen. Actualment estem prop dels 58.000 habitants, al que cal sumar una població flotant d'entorn a les 15 o 20 mil persones de la comunitat universitària. Si a això li afegim que l'únic pavelló existent data dels anys 80, és més que comprensible que la construcció d'aquesta infraestructura s'haja convertit en una necessitat apressant.

  Cal recordar, que la realització d'aquesta infraestructura va eixir triada en la primera posició dels primers pressupostos participatius que s'han fet en la història del nostre municipi, del qual Podemos també va ser artífex. Per això, des de Podemos Sant Vicent apostem per impulsar i potenciar la creació de tota nova infraestructura que siga necessària en qualsevol àmbit (sanitat, educació, cultura, esport, ocupació, seguretat, etc...) sempre que es faça de manera responsable i sostenible. L'únic però que li trobem a la realització d'aquest projecte, és la desmesurada pujada del cost inicial que el mateix ha experimentat, ja que si en un primer moment estava pressupostat que la construcció del mateix tinguera un cost de 3,5 i 5 milions d'euros, a causa de les “fantasies” que l'equip de govern ha anat introduint en el projecte, el mateix, ha pujat finalment als 7,1 milions d'euros i amb grans aspectes que superen els 8 milions. 

  P. Persones dels municipis de tota la Comunitat Valenciana lligen elperiodic.com. Com les convenceria perquè votaren a Podemos el pròxim 26 de maig?

  R. Des de Podemos Sant Vicent volem traslladar a la ciutadania sanvicentera la nostra ferma convicció respecte al desenvolupament d'una agenda municipalista basada en polítiques socials, feministes, ecologistes i fomentadores de la participació ciutadana. Aquestes polítiques han de conformar el Sant Vicent del segle XXI, una ciutat que, donades les seues condicions i igual que ja han demostrat multitud de municipis on Podemos ha participat i liderat el govern municipal, pot dur a terme polítiques progressistes mantenint una eficaç sostenibilitat econòmica.

  Si hi ha una formació que veritablement aposte per fer un vertader pas cap a aqueix model de ciutat sostenible, inclusiva, feminista, mes social i justa, on ningú es quede arrere, és Podemos, tot això amb l'única fi, de posar d'una vegada per sempre, les institucions al servei de la gent. En Podemos no ens financem per la banca, només tenim un deute, i aqueix deute és amb la ciutadania. I tenim molt clar, que una democràcia plena solo es construeix amb el poder de la gent, no amb els grans poders econòmics. Igualment, m'agradaria aprofitar per a fer una crida a la ciutadania perquè hi haja una gran participació, ja que el pròxim dia 26 de maig, la ciutadania tindrà a la seua mà l'oportunitat de fer justícia.

  Pujar