Castellano

El Valenciaport presenta en Fruit Logística les novetats per al sector hortofructícola

El Valenciaport presenta en Fruit Logística les novetats per al sector hortofructícola
  • El recinte valencià disposa de 3.250 contenidors exclusius per a productes refrigerats que permet la manipulació de fruites i verdures en òptimes condicions

  • El Port de València compta amb connexions ferroviàries per a trànsit perible i magatzems destinats exclusivament a estos articles

  • Durant 2022 el Port de València ha gestionat més de 3 milions de tones de productes refrigerats com a carns, fruites, verdures o llegums

Valenciaport presenta en Fruit Logística, la fira comercial de productes frescos que se celebra entre el 8 i 10 de febrer a Berlín, les novetats per a un sector estratègic per al Port de València i la seua àrea d'influència. L'Autoritat Portuària de València (APV) compta amb un espai dins de l'estand de Ports de l'Estat on exposa les característiques i serveis d'alt valor afegit del recinte valencià per a la indústria agroalimentària amb l'objectiu de consolidar un pol logístic al voltant del fred.

L'equip de Valenciaport, representat per Mar Chao, responsable de Comercial i Desenvolupament de Negoci de l’APV i Cristina Rodríguez, cap de Comercial i Clients de l’APV, està promocionant els serveis i l'operativitat que ofereix Valenciaport als exportadors i importadors per a productes refrigerats i posant en valor la connexió del recinte valencià amb més de 1.000 ports de tot el món.

Durant 2022, des del Port de València s'ha gestionat més de 3.000.000 de tones de productes hortofructícoles com a fruites, cítrics, hortalisses, tubercles, articles carnics o peixos, entre altres…Del total de tones, el 50% eren mercaderies en trànsit, el 35% eren exportacions de productors espanyols i el 15% corresponen a importacions. La Xina, els Estats Units, l'Aràbia Saudita, el Canadà, Corea del Sud o el Brasil són els principals destins d'estos productes que ixen dels molls del recinte valencià. Les importacions arriben de mercats com la Xina, el Perú, l'Índia, el Brasil o el Senegal, entre altres.

En la fira, Valenciaport està potenciant tota la logística dirigida al trànsit de productes peribles, un sector clau per a moltes indústries espanyoles que utilitzen els molls del recinte valencià per a portar o portar les seues mercaderies. L’APV aplica una bonificació del 30% per a fruites, hortalisses, carns i peix congelat i refrigerat en contenidor reefer amb un trànsit mínim exigit de 1.000 TEUs.

Valenciaport exposa en Fruit Logística el seu paper com hub al servei de les empreses de productes reefer, gràcies al centenar de serveis regulars amb els cinc continents per al trànsit perible el que possibilita l'accés a molts més mercats, la reducció de costos i la millora competitiva per a aquestes empreses.

El Port de València disposa de 3.250 connexions per a contenidors refrigerats, en concret, la terminal CSP Iberian (Cosco) compta amb 1.500 connexions reefer, APM (Maersk) disposa de 750, mentre que  MSC Terminal té 1.000 contenidors dedicats a aquests productes. A més, des de l’APV s'està potenciant la intermodalitat amb el ferrocarril que es plasma en l'aposta de les companyies per augmentar la presència de serveis ferroviaris per al trànsit refrigerat.

A estes infraestructures s'afigen el magatzem d'Agro Merchants Group que compta amb 16.000 m² destinats exclusivament a la logística dels productes refrigerats i el Lloc de Control Fronterer (PCF) de 17.000 m² que, a través de la Marca de Garantia, garanteix que qualsevol contenidor que siga portat a aquestes instal·lacions ha de ser revisat en un temps inferior als 45 minuts. A més, també es compta amb el PCF del Port de Sagunt. 

Pujar