Castellano

Tesla, la companyia de Elon Musk, negocia instal·lar-se a València per a fabricar cotxes elèctrics

Tesla, la companyia de Elon Musk, negocia instal·lar-se a València per a fabricar cotxes elèctrics
  • Seria la segona gigafactoría que la multinacional obriria a Europa amb una inversió de 4.500 milions d'euros

La multinacional Tesla podria estar negociant per a arribar a València i instalaqr una factoria de cotxes elèctrics, la qual cosa suposaria una inversió de 4.500 milions d'euros. De fet, aquesta informació no ha sigut confirmada per la Generalitat Valenciana. Des de presidència han remés un comunicat als mitjans en el qual "desmenteix que existisca un acord tancat amb la multinacional Tesla i no confirma les diferents informacions que han sorgit en aqueixa direcció sobre inversions d'aqueixa empresa en el nostre territori".

A meitat de juny, durant la campanya electoral, la Generalitat Valenciana informava que estava pendent de tancar acords amb deu multinacionals per a implantar ambiciosos projectes a la regió. Aquestes negociacions, segons la Generalitat, "estan subjectes a estrictes criteris de confidencialitat per a garantir que les diferents operacions puguen arribar a bon port al més prompte possible".

Així ho avançava elperiodic.com, destacant l'arribada d'empreses relacionades amb el sector de les energies renovables, hidrogen verd, la indústria de l'automòbil o les bateries elèctriques.

Dimarts passat, directius de la companyia que dirigeix Elon Musk, van visitar València per a visitar els terrenys on se situarà aquesta fàbrica. D'aquesta manera, avancen els terminis després de mesos de negociacions entre Tesla i la Generalitat Valenciana, segons publica Levante-EMV.

Tesla ha invertit més de 5.000 milions d'euros en la seua primera gigafactoría europea a Alemanya, que produeix automòbils i bateries.

Pujar