Castellano

Startup València continua creixent i tanca l'any amb més de 350 socis i partners

Startup València continua creixent i tanca l'any amb més de 350 socis i partners
  • En 2022 s'han sumat 78 nous socis, la qual cosa suposa un increment del 30%

Startup València manté la seua tendència de creixement i ha finalitzat 2022 amb més de 350 socis i partners. En concret, l'entitat ha sumat 78 nous socis en 2022, tancant l'any amb 338 membres, la qual cosa suposa un increment del 30%. Aquest creixement també s'ha vist recolzat pel número de partners que s'han sumat a Startup València per a dinamitzar l'ecosistema. En 2022 s'han sumat tres nous col·laboradors als 23 que ja treballaven al costat de l'associació.

Segons l'Observatori Startup de la Comunitat Valenciana, s'ha incrementat en un 19,2% el nombre d'entitats que participen en l'ecosistema, que ja sumen 1.547 enfront de les 1.297 de 2021. A més, el número de startups registrades ha passat de 1.012 a 1.212 i la base de dades de Startup València ha crescut un 102% respecte 2021 amb més de 23.000 subscripcions actualment.

Com assenyala Juan Luis Hortelano, president de Startup València, totes aquestes dades “venen a reforçar la idea de Startup València de consolidar nostre hub tecnològic, que és el tercer d'Espanya, com a referent internacional”.

Startup València ha tancat 2022 consolidada com a referent de l'ecosistema innovador i tecnològic. La celebració de València Digital Summit i l'interés que va aconseguir atraure ha suposat un factor clau en aquest posicionament. L'esdeveniment tecnològic internacional, celebrat a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València entre el 24 i el 26 d'octubre, va comptar amb més de 12.000 assistents procedents de més de 70 països i amb el seu contingut va posar en valor el potencial de la regió com a espai d'innovació oberta i punt de trobada mundial per a startups, inversors i corporacions.

A més, al llarg de l'any, l'associació que aglutina i articula l'activitat de l'ecosistema innovador valencià ha apostat per donar-li visibilitat fora de les nostres fronteres. Startup València ha participat activament durant 2022 en les principals trobades internacionals del sector, com emergeix Americas, Web Summit Lisboa o South Summit. També ha organitzat missions comercials perquè els emprenedors valencians exploren oportunitats de negoci en altres països, com la Missió a Miami a l'octubre, que tornarà a organitzar-se aquest 2023.

“La culminació del projecte del hub tecnològic de les startups en La Marina de València serà un factor clau per a culminar l'escalada de l'ecosistema valencià com a pol tecnològic destacat del sud d'Europa a través de l'atracció de talent i inversió”, afig Hortelano.

Durant el quart trimestre de 2023 està previst que concloguen les obres de La Terminal, el nou hub tecnològic internacional de l'ecosistema emprenedor valencià promogut per Startup València. Un espai que albergarà més de 500 llocs de treball d'alta qualificació i serà un punt de trobada física en el qual startups i scaleups puguen relacionar-se entre elles, amb corporacions, inversors i altres agents de l'ecosistema.

Pujar