elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ja coneguem a les falleres de la Cort d'Honor de 2018

Cort d'Honor Falles 2018
Cort d'Honor Falles 2018
  • Entre elles es troben les futures Fallera Major de València i la Infantil. Fins al 10 d'Octubre no coneixerem el veredicte

MÉS FOTOS
Ja coneguem a les falleres de la Cort d'Honor de 2018 - (foto 2)
Ja coneguem a les falleres de la Cort d'Honor de 2018 - (foto 3)
Ja coneguem a les falleres de la Cort d'Honor de 2018 - (foto 4)

Com marca la tradició, este dissabte la Fonteta de Sant Lluis ha acollit un dels actes més especials de les Falles de València. Ho és pels temps -marca el començament d'un nou cicle faller- i pel seu significat -ja que es tria a les joves i a les xiquetes que formaran part de la Cort d'Honor de les pròximes Falles. Entre elles, a més, es troben les futures Fallera Major de València i la Infantil però fins al 10 d'Octubre no sabrem qui són.

Així, a les 20:00 ha començat este acte tan emotiu tant per a les falleres de 2017 que han acomiadat el seu regnat com per a les 13 joves i 13 xiquetes que comencen des d'este dissabte un any de somni.

De les 72 candidates infantils que han desfilat este dissabte, finalment les 13 xiquetes que formaran part de la Cort d'Honor Infantil són Alba Miquel Molina (Rubén Vela-Dr. Waksman), Marta Estornell De la Viña (Trinitat-Alboraia), Nekal Martínez Rubio (Luz Casanova-Pare Espasa), Vega Calvo Caparrós (Plaça Espanya- Ramón i Cajal-Pintor Benedito), Marina Giménez Amaro
(Olivereta-Cerdà i Rico), Daniela Gómez De los Ángeles (Santa María Micaela-Martí l'Humà), Daniela Esteve Bueno (Plaça de l'arbre), Blanca Casaban Pérez (Santiago Rusinyol-Comte Lumiares), Aitana Gómez González (Exposició-Micer Mascó), Aitana Piquero Llorens (General Barroso-Calvo Acacio), Lola Palanca Soriano (Doctor Olóriz-Arquebisbe Fabiá i Fur), Maria Terol Ruiz (Progrés-Teatre La Marina) i Paula Miquel Julià (Enginyer Josep Sirera-Puis IX).

Quant a la Cort d'Honor, les seleccionades han sigut Noelia Ibañez Castro (Plaça Sant Bult), María Urios Martí (Mestre Bellver-Marià Ribera), Alicia Andrés Salguero (Doctro Gil i Morte-Doctor Vila i Barberà), Estefania Mestre Garrido (Pius XII-jaume Roig), Meritxell Soler Costa (Av. Burjassot-Joaquim Ballester), Silvia Vicent Cifuentes (Enginyer Manuel Maese-Cristobal Llorens), Lucia Villalba Morales (Quart-Turia), Marta Sobrino Martínez (Creu i Mislata), Lucia Serrano Morales (Regne de Valencia-Sant Valer), Marta Sahuquillo Sáez (Barri de la Llum), Mireia Bazaga Veintimilla (Dr. Oloriz- Arquebisbe Fabià i Fur), Mªdel Rocio Gil Uncio (Plaça de la Mercé) i Laura Fabra Tapia (Salamanca-Comte d'Altea)

La gala de la Seda

La gala ha fet honor a la seda en este títol inspirat en La Ruta de la Seda. L'objectiu, ressaltar la importància que este material té no solament en el món faller sinó en la història de la ciutat de València: "El món de les falles i, concretament, les falleres amb els seus vestits són les millors ambaixadores d'este art", expliquen des de Junta Central Fallera (JCF).

L'espectacle, al càrrec de la companyia de teatre La Fam i en el qual han participat més de 50 artistes entre ballarins i acròbates, ha comptat amb tres parts: Una actuació dedicada a l'acte de l'ofrena com la major exhibició de la seda valenciana que ha existit i que perdura en l'actualitat; el segon ha sigut un espectacle acrobàtic amb espiral aèria inclosa i amb les teles falleres com a protagonistes.

La tercera actuació ha sigut el plat fort de l'esdeveniment fent honor al moment de la creació de la seda natural. Des que el cuc es converteix en papallona "com per art de màgia", deixant així la matèria primera per a començar a construir la seda tal qual la coneixem. Carmen Bort i Ximo Rovira han sigut els presentadors d'esta gala.

Més de 90 membres de Junta Central Fallera, de totes les delegacions, col·laboren en aquest acte, un dels més importants de l'any faller. A ells se sumen el centenar de tècnics de llums, so, equip artístic i muntatge. Cal destacar també la presència en el backstage d'una perruquera i una maquilladora al servei de les candidates, i d'un servei d'animació infantil per a fer més suportables les hores d'espera a les més xicotetes.

Comiat de Raquel Alario i Clara María Parejo

Durant l'acte, a més, també hi ha hagut un temps per a la nostàlgia i els acomiadaments: Els ha tocat el torn a les Falleres Majors de 2017, Raquel Alario i Clara Parejo, que s'han acomiadat del seu tron amb un emotiu discurs donant les gràcies a familiars, fallers, companyes i polítics.

Pujar