elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Mostra Viva exhibeix les cròniques algerianes i l'art contemporani del Magreb

Mostra Viva exhibeix les cròniques algerianes i l'art contemporani del Magreb
  • El Museu de l'Artista Faller albergarà des del dijous 30 de setembre una retrospectiva de Marina Puche, creadora del cartell oficial de la IX Mostra Viva

L'àrea d'Arts Visuals de Mostra Viva s'inaugurarà demà dilluns amb l'obertura al públic de l'exposició fotogràfica "Cròniques Algerianes", que ofereix una visió de la realitat del poble algerià. El projecte és obra del col·lectiu 220, sorgit en 2015 per la necessitat dels seus membres de crear un espai de reflexió, intercanvi i treball en comú i de manera independent.

Al costat de “Cròniques Algerianes”, que s'exhibirà en el Centre de Cultura Contemporània Octubre, també obrirà les seues portes una exposició col·lectiva d'art que, amb la participació de sis artistes, pretén donar visibilitat a la creació contemporània del Magreb a través d'una selecció d'obres en el marc del programa de residències que organitza des de fa més de deu anys l'Associació Jiser, l'objectiu de la qual és promoure l'art com a ferramenta de transformació social i cultural en l'àmbit mediterrani. Totes dues exposicions seran inaugurades a les set de la vesprada i tindran com a seu el Centre de Cultura Contemporània Octubre.

D'altra banda, el Museu de l'Artista Faller exposarà des del dijous 30 de setembre, una retrospectiva de Marina Puche, autora del cartell oficial de la IX Mostra Viva del Mediterrani. La selecció posarà en valor la seua relació artística multidisciplinar, vinculada tant a l'art contemporani com al món faller. Tota la informació detallada sobre el programa de Mostra Viva pot consultar-se a través de la seua pàgina web oficial mostraviva.org.

Amb aquestes exposicions, Mostra Viva vincula la realitat de l'actual art valencià a la realitat artística i social d'Algèria, amb una sèrie de propostes que exhibeix la diversitat i proximitat d'una cultura diversa i pròxima.

Pujar