elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Arriba a València el veler d'Ecologistes en Acció per manifestar-se contra l'ampliació del port

Arriba a València el veler d'Ecologistes en Acció per manifestar-se contra l'ampliació del port
Arriba a València el veler d'Ecologistes en Acció per manifestar-se contra l'ampliació del port
  • El veler porta una tripulació de biòlogues i expertes en ciències del mar que demanen aturar ampliacions d’infraestructures tan impactants com el Port de València

Este dilluns, a la Marina de València ha arribat el veler Diosa Maat, en campanya per la mediterrània. El veler porta una tripulació de biòlogues i expertes en ciències del mar i té com a objectiu la denuncia contra les amenaces ambientals i promoure la conservació.

La coordinadora de Ecologistas en Acción Confederació i tripulant del Diosa Maat Sara Acuña, i la portaveu del grup local ecologista Pau Monasterio han explicat aquest matí els objectius de l’estança del veler al port de València.

La coordinadora ha expressat la profunda preocupació que genera la possible ampliació del port de València, donada l’afecció al medi marí, les platges, i a l’espai de la Xarxa Natura 2000 del Parc Natural de l’Albufera de València. Aquestes greus afeccions de les infraestructures i les activitats econòmiques sobre els espais que són element clau per a la lluita i adaptació al canvi climàtic és especialment preocupant a la vessant mediterrània. Cal recordar que el veler just arriba de denunciar l’estat del Mar Menor a Múrcia, altre espai protegit, abocat al col·lapse i que ens dona una advertència molt propera per a l’Albufera de València.

La portaveu d’Ecologistes en Acció de València ha explicat que les activitats del veler a València inclouen activitats de caràcter més científic, com és el monitoreig de la qualitat de les aigües marines i el de la qualitat de l’aire, però sobretot de difusió i implicació de la ciutadania.

Les activitats de difusió inclouen la presentació d’una proposició no de llei al Congrés de Madrid el dimecres al matí, i d’altres més populars com la ruta ciclista interpretada als impactes costaners de l’ampliació del port, la realització de xarrades i cinefòrums als barris entre d’altres, activitats de neteja litoral i conscienciació sobre el fem marí, tot culminant amb la manifestació unitària pel clima i contra l’ampliació del port convocada el 22 d’Octubre a les 18:30 a València.

Finalment, ambdues portaveus recorden que estem en un punt límit per començar a implantar accions que mitiguen el canvi climàtic i que adapten els nostres territoris i ciutats a un model de vida veritablement sostenible, i ens quedem sense temps. Projectes com l’ampliació del port de València suposen caminar en direcció totalment oposada a les accions necessàries.

 

Pujar