Castellano
TERRATRÈMOL A UTIEL

Un terratrèmol de 3’6 graus sacseja l'interior de la Comunitat Valenciana

Un terratrèmol de 3’6 graus sacseja l'interior de la Comunitat Valenciana
  • L'epicentre s'ha situat sota el sòl d'Utiel i Emergències ha rebut la trucada de diversos veïns

El municipi valencià d'Utiel ha viscut aquest dissabte de matinada un terratrèmol de 3’6 graus de magnitud en l'escala Richter, segons han detectat els sismògrafs.

Encara que el moviment terrestre no ha provocat danys materials en la superfície, durant aquest dissabte a les 7 del matí s'està replicant molta activitat sísmica en la zona.

Terremotos registrados durante la mañana del sábado
Terremotos registrados durante la mañana del sábado

El terratrèmol ha sigut registrat a la 1.45 de la matinada pels sismógrados de l'Institut Geogràfic Nacional (IGN) i s'ha sentit en diversos municipis de la zona dels Serrans i la Plana d'Utiel-Requena.

El moviment s'ha produït a un quilòmetre de profunditat i s'ha qualificat d'intensitat 4 en l'escala Mercalli, és a dir, un terratrèmol que ha pogut ser sentit per moltes persones que es trobaven a l'interior de les llars, on han vibrat finestres i plats, però que no ha sigut tan fort com per a ser observat des del carrer.

Segons aquesta escala d'intensitat, les vibracions d'aquest terratrèmol serien similars a les del pas d'un camió gran i també podria sentir-se amb el balanceig dels cotxes aparcats. De fet, Emergències ha informat que l'Ajuntament d'Utiel i la Guàrdia Civil han rebut la trucada de diversos veïns alertats pel terratrèmol.

Pujar