Castellano

Una família valenciana reclama penes de presó més dures per als conductors embriacs després de l'atropellament mortal del seu pare

Una família valenciana reclama penes de presó més dures per als conductors embriacs després de l'atropellament mortal del seu pare
  • Han iniciat una recollida de signatures coincidint amb l'aniversari de la mort del seu pare, qui va morir a causa de l'atropellament mortal per un conductor drogat i begut

Una família d'Utiel ha iniciat una recollida de signatures per a reclamar l'enduriment de les penes de presó per a conductors embriacs i drogats que provoquen defuncions o lesions greus. Una iniciativa que han posat en marxa en complir-se un any de la mort del seu pare, atropellat per un conductor embriac i drogat.

La petició “Justícia per a Juan Alcocer” ja ha aconseguit més de 68.000 signatures en tres mesos. Falten 6.589 per a aconseguir les 75.000 amb les quals arribaria al Congrés i es convertiria en una de les més signades en Change.org

La família incideix en què “és necessari que aquests delictes no queden impunes perquè amb penes inferiors a 2 anys de presó, sinó té antecedents penals, no complirà la pena” afirma Reme Alcocer.

Aquest dijous, 26 de gener, es compleix un any des que Reme Alcocer Cano va perdre al seu pare, una data que aquesta família d'Utiel, València, mai podrà oblidar.

Juan Alcocer tornava a casa després del seu passeig diari. Li quedaven tan sols uns passos per a arribar a la seua llar. El que no sabia és que, en creuar l'últim pas de zebra, la seua vida estaria a punt d'acabar. No va ser la seua decisió, va ser la d'un individu que aqueix mateix dia va agafar el cotxe quasi quadruplicant la taxa d'alcohol en sang (0,95 mg/l) i, a més, havent consumit cocaïna i cànnabis. “El vehicle va atropellar al nostre pare sense pietat, i a gran velocitat, desplaçant-lo diversos metres i causant-li ferides molt greus. Les quals, després de tres dies de sofriment en l'UCI, van posar fi a la seua vida”, apunta Mei Alcocer en Change.org.

“El causant de tot aquest dolor, que no va ser detingut en el moment del sinistre, continua circulant pels carrers, vivint una vida després d'arrabassar una altra, deixant al nostre pare sota terra. És això just?”, assenyala Reme Alcocer en Change.org, qui fa 3 mesos va obrir en aquesta plataforma la petició “Justícia per a Juan Alcocer” dirigida al Ministeri de Justícia, i a la ministra Pilar Llop, per a la modificació del Codi Penal.

“És necessari que aquests delictes no queden impunes perquè amb penes inferiors a 2 anys de presó, sinó té antecedents penals, no complirà la pena. Demanem la modificació del Codi Penal, pel qual els delictes comesos pels qui condueixen d'una forma imprudent greu o sota els efectes de l'alcohol i/o substancies estupefaents, provocant una defunció o unes lesions i seqüeles, tinguen un tractament legislatiu i unes penes inferiors com a mínim de tres anys de presó, incrementant igualment la pena superior de presó a 8 anys”, argumenta la petició en Change.org.

Casos com aquests passen diàriament. “Tots ells tenien dret a viure. Ja no puguem fer res per recuperar-ho, però tampoc hem de quedar-nos parats. No permetrem que aquest tipus d'injustícies continuen passant. Pel nostre pare Juan i per totes les víctimes com ell, demanem justícia i que la seua petició arribe al Congrés”, apunta la família en la plataforma.

Pujar