elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Seu Universitària de Torrevella presenta l'obra de teatre "Comedia sin título", l'obra inacabada de Federico García Lorca

    La Seu Universitària de Torrevella presenta l'obra de teatre "Comedia sin título", obra de Federico García Lorca, interpretada per l'Aula de Teatre de la UA, sota la direcció d'Iván Jiménez, que tindrà lloc demà divendres 10 de novembre, a les 20.00 hores, en el Centre Cultural Mare de Déu del Carmen, Torrevella. L'entrada és gratuïta fins a completar la capacitat de la sala.

    L'Aula de Teatre de la UA representarà "Comedia sin título", la gran obra que Federico García Lorca estava creant quan va ser afusellat, fa ara 80 anys, i que s'insereix dins de la seua trilogia del Teatro Imposible juntament amb Así que pasen cinco años i El público.

    "Lorca tenia molt clara la relació que havia de tenir el teatre amb el poble, i en"Comedia sin título" va decidir exposar-ho com només ell pot fer-ho. Amb aquestes dues premisses, enguany l'Aula de Teatre de la UA afronta el muntatge d'aquesta obra inacabada, però plena de reivindicació i vigència. Respectant al cent per cent el text original, s'ha creat un espectacle que té un peu en l'any 1935 i l'altre el 2017, i intenta tendir un pont perquè el públic reba aquesta proposta com una cosa fresca, trencadora i sorprenent, com ho va concebre en el seu moment l'autor. Però, sobretot, volem retre homenatge al gran poeta i dramaturg que va ser assassinat fa ara 80 anys", explica, Iván Jiménez.

    "No obriré el teló per a alegrar al públic amb un joc de paraules, ni amb un panorama on es veja una casa en la qual no passa res i on el teatre dirigeix els seus llums per a entretenir i fer-vos creure que la vida és això. No."

    Pujar