elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sanitat assumeix la gestió directa de el departament de salut de Torrevella i reforça la plantilla

Sanitat assumeix la gestió directa de el departament de salut de Torrevella i reforça la plantilla
  • Barceló: "El nostre objectiu és millorar la qualitat de la prestació assistencial que atén tots els ciutadans"

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública assumeix, des d'aquest dissabte 16 d'octubre, la gestió directa de l'Hospital Universitari de Torrevella, així com de tot el departament de salut, després de la finalització de l'contracte de concessió administrativa que ostentava Ribera Salut des del 16 d'octubre de 2006.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, s'ha desplaçat fins al centre hospitalari, on ha assenyalat que "avui complim amb el nostre compromís de retornar a el sector públic el departament de Torrevella, donant un pas més per a la cohesió de tot el sistema i tota la xarxa sanitària de la Comunitat Valenciana ". En aquest sentit, ha remarcat que "el nostre objectiu és millorar la qualitat de la prestació assistencial que atén tots els ciutadans".

D'altra banda, ha volgut destacar la "professionalitat de tots els treballadors de l'departament", una plantilla que s'ha vist reforçada amb més d'un centenar de persones per a les primeres hores de la gestió pública directa.

La transició s'ha materialitzat a les 00 h. de divendres a dissabte amb la signatura de l'acta de lliurament provisional per part de la secretària autonòmica d'Eficiència i Tecnologia, Concha Andrés.

Reforç de personal

Barceló ha destacat que les primeres hores de gestió directa de centre hospitalari s'han dut a terme "amb un important reforç per part de la Conselleria de més de 100 professionals entre personal de medicina, infermeria, tècnics de cures auxiliars i zeladors".

Aquest personal de reforç s'afegeix als 1.079 professionals que s'han subrogat, procedents de l'empresa concessionària, als quals cal sumar altres 71 treballadors estatutaris, que ja depenien de la Conselleria de Sanitat.

Dues parts i 58 urgències

L'activitat assistencial ha continuat "sense cap incident i amb la màxima normalitat", segons ha destacat la nova gerent de l'departament, Pilar Santos. Des les dotze de la nit, hora que marcava el començament de la gestió directa per part de govern valencià, s'han practicat dos parts i 58 atencions a urgències.

Santos ha explicat que la resta de serveis ha exercit la seva tasca "com en qualsevol altra jornada i amb la màxima professionalitat". A més, ha indicat que aquestes primeres hores "han estat supervisades pels caps de servei", que en tot moment han estat a disposició de la gerència.

Pujar