elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sánchez visita la dessaladora de Torrevieja i Mazón li enlletgix que no diga res del transvasament Tajo-Segura

Sánchez visita la dessaladora de Torrevieja i Mazón li enlletgix que no diga res del transvasament Tajo-Segura
  • El president del Govern parla de “solidaritat” en matèria d'aigua quan “manem més aigua a Portugal quan Alacant, Múrcia i Almeria no tenim el que ens correspon”, denúncia el President de la Generalitat

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha visitat este matí la dessaladora de Torrevieja, una cita de la qual no sabia res el govern de la Generalitat Valenciana, com els comptava ahir elperiodic.com.

Durant la seua intervenció, Sánchez ha assegurat que “este Govern treballa i continuarà fent-lo, amb compromís social i territorial, per a garantir el proveïment d'aigua per a consum humà i per al regadiu del nostre camp; amb determinació i sense escudar-se en excuses competencials”, i ha situat les polítiques d'aigua com a “màxima prioritat” de l'Executiu per a combatre la sequera.

Així mateix, Sánchez ha incidit en la sequera com un problema comú i global, que exigix la solidaritat entre regions. “Col·laborarem amb tots aquells territoris i administracions que ho demanen, per a garantir l'aigua allà on siga necessari”.

Malgrat que Carlos Mazón no ha acudit a la visita de Sánchez a Torrevieja, al no tindre coneixement oficial d'esta, el president de la Generalitat Valenciana ha traslladat als mitjans de comunicació el seu punt de vista particular després d'escoltar a Pedro Sánchez. Així, el cap del Consell ha lamentat que el president del Govern parle de solidaritat “quan manem més aigua a Portugal de la qual necessita, quan els espanyols d'Alacant, Múrcia i Almeria no tenim la que ens correspon, la que diuen els tècnics i la que necessitem”.

Per això, per a Mazón, és un “error” que Sánchez visite el sud de la província d'Alacant sense dir res del transvasament Tajo-Segura i considera també un “error” parlar de planificació hidrològica “en base exclusivament a la dessalinització perquè ens fa menys sostenibles i mediambientals”.

Així mateix, el cap del Consell ha destacat que el pla de Sánchez de no donar suport al transvasament Tajo-Segura “posa en risc més de 40 milions d'arbres perquè per a lluitar contra el canvi climàtic necessitem arbres i més de 40 milions depenen del transvasament”, per la qual cosa “parlar de solidaritat i planificació sense parlar de l'aigua disponible a Espanya i usar el pegat de la dessaladora és un error mediambiental”.

Sánchez parla de solidaritat, planificació i ciència

Al mateix temps, el president del Govern ha destacat la planificació com un factor determinant per a la posada en marxa dels plans hidrològics, amb la finalitat de duplicar la capacitat de dessalació i reutilització d'aigua a Espanya.

Sánchez ha destacat el ferm compromís del Govern per a fer front a la sequera i assegurar el proveïment d'aigua entorn de tres principis d'acció fonamentals: “Solidaritat, planificació i ciència enfront del negacionismo per a fer front a un dels majors reptes que tenim com a país, que és la sequera i la mitigació i adaptació a l'efecte del canvi climàtic”.

Pujar