elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ribera Salut defensa la seua gestió a Torrevieja i lamenta que la Conselleria pren una decisió "ideològica"

Ribera Salut defensa la seua gestió a Torrevieja i lamenta que la Conselleria pren una decisió "ideològica"
  • Segons les dades oficials de la Generalitat Valenciana, Torrevella té la menor demora quirúrgica i estalvia 45 milions d'euros a l'any a les arques públiques

El proper 15 d'octubre, el grup sanitari Ribera deixa de gestionar el Departament de Salut de Torrevella que, després de 15 anys de concessió administrativa, finalitza amb uns excel·lents indicadors assistencials i de gestió. Així s'ha posat de manifest durant la roda de premsa que, aquest matí, ha oferit el director gerent del Departament de Salut de Torrevieja, José David Zafrilla, i en què ha fet balanç dels quinze anys de gestió, a més de recordar quina hauria sigut la inversió de Ribera a àrea si hagués continuat al front de el Departament de Salut.

Ribera deixa el Departament de Salut de Torrevella sent el millor de la Comunitat Valenciana quant a indicadors assistencials, de gestió i promoció de la salut, segons dades oficials de la pròpia Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i d'altres informes de la Generalitat Valenciana.

Entre altres dades, s'ha posat en relleu la xifra de demora quirúrgica mitjana i és que els pacients de el Departament són els que menys esperen per a una intervenció quirúrgica a la Comunitat Valenciana. Els pacients de Torrevella esperen un mes i mig menys que els de la resta d'hospitals públics, segons les dades oficials corresponents a el mes de setembre de 2021. Així mateix, els usuaris del departament de salut de Torrevella compten amb 30 dies de mitjana per obtenir una primera consulta amb el metge especialista, molt per sota de la mitjana de la Comunitat Valenciana.

Així ho avala l'informe encarregat per la Conselleria de Sanitat a la Sindicatura de Comptes de la Generalitat Valenciana, organisme encarregat de controlar els comptes dels serveis públics, que va concloure que l'Hospital Universitari de Torrevella és més eficient i té millors resultats de salut que la resta d'hospitals públics de la Comunitat Valenciana.

Segons es desprèn de l'informe de la Sindicatura, Torrevella Salut és un 30% més eficient que la resta d'hospitals públics de la Comunitat Valenciana, el que es tradueix en un estalvi de 45 milions d'euros a l'any per a la butxaca del ciutadà. A més, el document destaca que aquesta eficiència econòmica va lligada a la consecució d'objectius sanitaris establerts en els acords de gestió. Posa en relleu l'àmplia cartera de serveis de l'hospital, un total de 67 especialitats per oferir als ciutadans una atenció sanitària completa amb serveis complexos no disponibles en centres de l'entorn, el que permet, juntament una adequada gestió, que siga un dels hospitals que menys pacients deriva a altres centres. L'informe també recull que el grau de satisfacció dels pacients de Torrevella Salut, avaluat per la mateixa Conselleria, supera la mitjana de la Comunitat.

"Totes aquestes dades evidencien que la decisió de no prorrogar a l grup sanitari Ribera el contracte de concessió administrativa ha estat presa per la Conselleria de Sanitat sense tenir en compte cap criteri tècnic i només fonamentada en ideologia", ha afirmat José David Zafrilla, qui ha afegit que "l'experiència de reversions anteriors, en concret la de l'Hospital de la Ribera, ha resultat ser un autèntic fracàs, amb l'empitjorament del servei ofert als pacients, l'augment de les llistes d'espera, el deteriorament de les infraestructures i el mal ambient laboral". D'aquesta manera, la Generalitat Valenciana trenca les regles bàsiques de col·laboració entre empreses i Administració, i trasllada la idea que no importa com es facen les coses; es faça bé o es faça mal, el resultat és el mateix, el que posa en risc la qualitat del servei sanitari que es presta als ciutadans".

En aquest sentit, la gerència de l'hospital assegura que la feina de l'equip de professionals durant aquests 15 anys ha estat impecable i que "hem estat a l'altura en cada situació difícil, especialment durant la pandèmia per COVID19, en què aquest hospital ha estat un exemple per a altres centres". En aquesta crisi sanitària del Departament de Salut de Torrevella va atendre a un gran volum de pacients en comparació amb altres hospitals i, però, registre la menor taxa de contagis entre professionals de la Comunitat Valenciana i una xifra tres vegades inferior a la mitjana nacional.

 

Pujar