elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Puig destaca que la nova llotja i les actuacions al port de Torrevieja transformaran la façana marítima de la ciutat

Puig destaca que la nova llotja i les actuacions al port de Torrevieja transformaran la façana marítima de la ciutat
  • Assenyala que la posada en funcionament de la nova llotja és un exemple d'èxit de la col·laboració publicoprivada

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que les actuacions urbanístiques que s'estan duent a terme al port de Torrevieja i la posada en funcionament de la nova llotja de pescadors “transformaran la façana marítima d'aquesta ciutat i tindran un efecte tractor en l'economia i l'ocupació de la comarca del Baix Segura”. 

Ximo Puig s'ha pronunciat d'aquesta manera en l'acte de posada en funcionament de la nova llotja de pescadors del port de Torrevieja, al qual també ha assistit la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró. 

Durant la seua intervenció, el cap del Consell ha qualificat d'exemple “d'èxit” la col·laboració publicoprivada que ha possibilitat l'obertura de la nova llotja, que porta aparellades, a més, altres intervencions que s'estan executant al port. En concret, es tracta de la construcció d'una gran zona pública i d'oci de més de 80.000 metres quadrats, en la qual l'oci i la tradició pesquera “s'impulsaran mútuament”, ha assenyalat.  

Així mateix, Ximo Puig ha destacat que el projecte del port de Torrevieja “és un nou símbol de modernitat en harmonia amb la tradició” que també impulsarà el turisme residencial, que, al seu torn, tindrà un efecte positiu sobre la resta de sectors econòmics, “des de la construcció fins al comerç”.

Suport al sector pesquer
 
D'altra banda, el president ha reiterat el suport de la Generalitat al sector pesquer, especialment davant de les dificultats provocades per la inflació i l'emergència energètica, amb mesures com la supressió de les taxes per a l'ús de les llotges. 

Així mateix, ha considerat “just” regenerar aquest espai que consolidarà Torrevieja com a “centre de comercialització de peix blau”, a què se sumarà la futura granja marina que impulsarà les activitats pesqueres del port.

Noves línies de TRAM per al Baix Segura

En declaracions als mitjans, Ximo Puig ha anunciat la licitació de dos estudis sobre la viabilitat de dues línies noves del TRAM, amb la finalitat d'estendre el transport públic d'FGV al Baix Segura i “millorar les connexions comarcals”.

En concret, es tracta dels estudis de les línies de TRAM entre Orihuela i Torrevieja, i entre l'aeroport de l'Altet i Torrevieja, que es duran a terme a través del pla Vega Renhace.

Finalment, el president ha conclòs reiterant el compromís del Consell per la mobilitat sostenible, així com per “cohesionar la societat i el territori”.

Nova llotja de pescadors 

L'edificació destinada a la nova llotja ocupa una superfície de 1.775 metres quadrats i se situa al costat de l'actual fàbrica de gel. La instal·lació inclou un observatori perquè el públic hi puga assistir i gaudir de la subhasta de peix i ha comptat amb un pressupost de prop de dos milions d'euros. 

A més de l'obertura de la nova llotja, les actuacions han consistit en la reubicació de la zona pesquera a un nou espai amb una superfície aproximada de 12.800 metres quadrats, en la qual s'inclouen les casetes de pertrets, una nova cantina, així com una zona d'aparcament al moll, al costat del dic de Llevant del port.

Cal destacar que les noves obres, les instal·lacions i els serveis s'han realitzat millorant l'eficiència energètica, i l'accessibilitat, i fent prevaldre la innovació i la qualitat. A més, s'ha apostat per una il·luminació sostenible, amb la instal·lació d'una coberta parcialment traslluïda per a donar llum natural a l'interior, així com panells fotovoltaics.

Pujar