elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Justícia confirma que l'hospital de Torrevella serà de titularitat pública

La Justícia confirma que l'hospital de Torrevella serà de titularitat pública
  • El TSJCV torna a desestimar la sol·licitud de Ribera Salut de paralitzar el lliurament de la gestió de Torrevella

La Secció 5 de la Sala del Contenciós-Administratiu de Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha resolt rebutjar la petició de Ribera Salut de paralitzar el procés per lliurar a la gestió pública l'àrea sanitària de Torrevella, que afecta 140.000 persones. El contracte de la Generalitat i Ribera Salut per a la gestió sanitària privada a Torrevieja venç el 15 d'octubre de 2021.

En concret, la concessionària havia sol·licitat la suspensió tant de l'anunci que va fer la Generalitat Valenciana de no prorrogar la concessió com de les normes de reversió, així com el termini del 31 de març per algunes de les obligacions que s'imposen a Ribera Salut en dita normativa. L'acte desestima aquestes aspiracions.

Per al nou comissionat de la concessió, José Pérez, la interlocutòria "és un reconeixement al procés que s'està duent a terme des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública perquè l'Hospital de Torrevella torni al sistema públic. Ve a confirmar que la recuperació de l'servei s'està desenvolupant amb la màxima seguretat jurídica ".

La recuperació del departament de salut de Torrevella per part de la Generalitat Valenciana suposa un pas endavant en la millora de l'atenció sanitària dels veïns dels municipis de Torrevella, Guardamar de Segura, Rojals, Pilar de la Horadada, Oriola, Sant Fulgenci, Benijófar, Formentera de l'Segura, Sant Miquel de Salines i Els Montesinos i obeeix a criteris d'eficiència: "L'atenció a la salut d'aquestes persones ha de regir-se per criteris d'eficiència sanitària, no pot estar condicionada per altres fins com el benefici econòmic ", en paraules de José Pérez.

Pujar