elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El grup sanguini influeix en possibles complicacions de les embarassades amb covid

El grup sanguini influeix en possibles complicacions de les embarassades amb covid
  • L'estudi, en el qual han participat els hospitals de Torrevella i Vinalopó, conclouen que les embarassades RH negatives han presentat símptomes més lleus de la malaltia i amb grup A RH+ han presentat més risc d'hemorràgia postpart

El grup sanitari Ribera ha participat en el primer estudi en dones embarassades amb Covid19 titulat “Associació d'ABO i Rh Grups sanguinis amb resultats materns i perinatals en embarassos infectats amb SARS-CoV-2”. Un estudi que ha relacionat el grup sanguini amb el risc de complicacions obstètriques i severitat de la infecció.

La Dra. Amparo Santamaría, cap del servei d'Hematologia dels Hospitals Universitaris de Torrevella i Vinalopó i experta en problemes de reproducció i embaràs en la dona, ha participat en el primer estudi multicèntric prospectiu del grup espanyol d'emergències obstètriques en 78 centres liderat pel Dr. Óscar Martínez, obstetre de l'Hospital Porta del Ferro a Madrid.

L'objectiu de l'estudi va ser comprendre millor la influència del grup sanguini sobre COVID-19 i morbiditat obstètrica en mares infectades amb SARS-CoV-2. “Durant l'estudi es va observar que l'estat Rh- era associat amb un menor risc de COVID-19 simptomàtic, mentre que Rh + i el grup sanguini A se van associar amb hemorràgia obstètrica”.

L'estudi ha inclòs més de 2.500 dones embarassades de les quals, aproximadament 1.300 es van contagiar de Covid19 durant els mesos de gestació. “En estudiar el grup sanguini es va observar que les embarassades RH negatives tenien símptomes més lleus de la malaltia i, que les dones amb grup sanguini A RH+ presentaven més risc d'hemorràgies postpart i despreniment prematur de membrana que les dones embarasses amb Covid19”.

La Dra. Santamaría destaca que “resulta interessant veure que ser RH- és un factor protector ja que els símptomes de la infecció pel virus van ser més lleus en les embarassades RH- amb Covid19 que les que eren RH+”.

Pujar