elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Trasllat més reduït i emotiu dels Falles de Torrent

El Trasllat més reduït i emotiu dels Falles de Torrent
  • Els representants de cada comissió han demostrat el seu fervor en aquest acte tan esperat pels fallers torrentinos

MÉS FOTOS
El Trasllat més reduït i emotiu dels Falles de Torrent - (foto 2)
El Trasllat més reduït i emotiu dels Falles de Torrent - (foto 3)
El Trasllat més reduït i emotiu dels Falles de Torrent - (foto 4)
El Trasllat més reduït i emotiu dels Falles de Torrent - (foto 5)
El Trasllat més reduït i emotiu dels Falles de Torrent - (foto 6)
El Trasllat més reduït i emotiu dels Falles de Torrent - (foto 7)
El Trasllat més reduït i emotiu dels Falles de Torrent - (foto 8)
El Trasllat més reduït i emotiu dels Falles de Torrent - (foto 9)

Un dels actes fallers que més passions alça a Torrent és el trasllat de la Mare de Déu. Aquest acte realitzat avui, 2 de setembre, a la vesprada i organitzat per la falla Barri Cotxera ha començat a les 19.00 hores amb el trasllat de la imatge de la Geperudeta per part de la comissió organitzadora des de la parròquia del Bon Consell fins al seu punt d'eixida al carrer Sant Cayetano, passant per Magistrat Monterde.

L'acte del trasllat va començar al voltant de les 19.30 hores amb diverses modificacions respecte a anys anteriors, a causa de la pandèmia del covid-19. Només han pogut assistir els representants de les 29 comissions de la ciutat i s'han realitzat diversos itineraris i espais entre falles perquè no es produïsquen aglomeracions dividint a les comissions falleres torrentinas en diversos grups.

L'eixida de la imatge de la Verge es va produir des del carrer Sant Cayetano a l'hora prevista, seguida de les màximes representants de les Falles 2021 de Torrent, Alicia Pallardó i Sandra Peris, amb les seues Corts d'Honor des del carrer Gómez Ferrer.

Posteriorment van començar a desfilar els representants de les 29 comissions de Torrent en els diferents itineraris creats per a l'acte.

Va haver-hi moments de molta emoció en el trajecte de la Verge dels Desemparats fins a l'Església. “Visca la Mare de Déu” va ser el més escoltat acompanyat dels aplaudiments de tots els assistents. Pel seu pas, la Verge anava desfermant passions, fervor i moltes llàgrimes de devoció. Lliuraments florals per part del públic i benediccions als més xicotets de la casa, tots volien ser partícips d'aquesta trobada amb la mare de tots els valencians. Un altre moment emotiu va ser quan la Fallera Major de la falla Barri La Cotxera, Carla Cunyat, li va dedicar un bonic poema a “el seu mareta”.

Els representants de la falla organitzadora i les Falleres Majors de Torrent i la seua Cort d'Honor van ser els primers a arribar a la plaça i posteriorment la resta de les comissions.

El primer acte faller important es va realitzar sense cap contratemps i complint el rigorós protocol sanitari i els fallers van desfilar sota els peus del seu volguda Geperudeta. Els devots van poder acompanyar la seua imatge, una tradició amb més de cinquanta anys a la ciutat torrentina i que atrau a nombrosos fallers, però a causa de les normes sanitàries només han pogut assistir els representants de cada falla. Tradicionalment, els fallers del Barri La Cotxera traslladen la imatge de la Mare de Déu fins a la plaça de l'Església, on es quedarà els pròxims dies per a poder celebrar un altre acte molt emotiu per tots els fallers: l'Ofrena de flors.

Pujar