elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Torrent fomenta la contractació juvenil a través de tres programes d'inserció laboral

Torrent fomenta la contractació juvenil a través de tres programes d'inserció laboral
  • L'Ajuntament de Torrent espera l'aprovació de tres projectes de la GVA i de la Unió Europea que permetrien la contractació de més de 80 jóvens d'entre 16 i 30 anys

MÉS FOTOS
Torrent fomenta la contractació juvenil a través de tres programes d'inserció laboral - (foto 2)

85 jóvens de Torrent podran beneficiar-se dels projectes laborals que l'Ajuntament de la localitat ha presentat a la Generalitat i a la Unió Europea. Es tracta de tres plans d'inserció laboral per a jóvens d'entre 16 i 30 anys i que estan pendents d'aprovar-se. Així ho ha anunciat el regidor de Gestió de Recursos, Andrés Campos, en un desdejuni informatiu que ha presidit l'alcalde de Torrent, Jesús Ros.

"La desocupació juvenil és un tema que ens preocupa molt a tots", ha insistit l'alcalde. És per això que l'Ajuntament de Torrent ha decidit presentar estos plans que garantirien una inserció laboral a jóvens a partir de finals d'enguany i durant tot el 2018. Sectors com l'hostaleria, l'administració, el turisme o el tèxtil són algunes de les àrees en què treballarien i es formarien els beneficiaris.

Es tracta de tres projectes, un dependent de la Unió Europea i dos de la Generalitat Valenciana. El primer, conegut com a Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil, suposaria quasi mig milió d'euros destinats a la contractació juvenil. D'esta quantitat el 90% estaria finançada per la Unió Europea i un 10% correria a càrrec del consistori. La resolució no es coneixerà fins a setembre. En paral·lel hi ha a més dos convocatòries del SERVEF també en el camp de la inserció laboral juvenil i a les que s'ha presentat l'Ajuntament de Torrent.

Un pla que va en línia, ha detallat l'edil de Gestió de Recursos, amb el treball que s'està duent a terme des del consistori: "Tenim en marxa la bossa d'ocupació finançada totalment per l'Ajuntament i que ha permés, sense criteris d'edat, la contractació de seixanta persones en dos fases". Una actuació en què s'han invertit 200.000 euros.

Són alguns dels projectes que s'han presentat este dimecres en el desdejuni informatiu i que se sumen també als anunciats en esta mateixa trobada com la Jornada d'Escoles Emprenedores Sostenibles que se celebrarà al maig en la localitat o la redacció del cens industrial de Torrent -que estarà previsiblement finalitzat en estiu- i que permetrà conéixer dades del teixit industrial de la localitat, des de l'activitat, els empleats, la facturació o la seguretat.

Pujar