20 d’octubre de 2020 20/10/20

El PP de Torrent demana que es treballe en l'eliminació d'espècies invasores en els barrancs de Torrent

El PP de Torrent demana que es treballe en l'eliminació d'espècies invasores en els barrancs de Torrent - (foto 1)
  • Folgado: “Torrent mereix tindre un barranc en el seu tram urbà, net durant tot l'any com ocorre en la veïna localitat de Picanya i amb vegetació riberenca pròpia de la zona, per la qual cosa és necessària la implicació de totes les administracions "

MÉS FOTOS
El PP de Torrent demana que es treballe en l'eliminació d'espècies invasores en els barrancs de Torrent - (foto 2)

La portaveu del Partit Popular a Torrent, Amparo Folgado i el regidor José Francisco Gozalvo s'han desplaçat hui  a diversos punts del terme municipal per a comprovar la situació dels barrancs i passos inundables previ a l'estació més plujosa de l'any.

Els populars de Torrent han demanat que l'Ajuntament de Torrent treballe en l'eliminació definitiva de les espècies invasores en els barrancs de la capital de l'Horta Sud, especialment en el seu tram urbà. Per a això, els populars insten a treballar conjuntament el consistori torrentí,  a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, la conselleria de Medi Ambient, Divalterra, el Centre d'Investigació i Experimentació Forestal de la Comunitat Valenciana i els tècnics municipals.

Folgado ha afirmat que “la invasió de canyes i tot tipus d'espècies invasores en els barrancs de Torrent és un greu problema mediambiental que causa incendis cada any i pot provocar inundacions en èpoques de pluges”.

La invasió de canyes i altres espècies alienes poblen la major part dels barrancs de la localitat, fent-se més evident i alhora perillós a l'altura del Pantà, el Mas del Jutge i els trams que envolten el nucli urbà de Torrent. Per això els populars demanen que es treballe en un projecte innovador i que elimine definitivament esta problemàtica. Una iniciativa que se suma a la petició dels populars d'establir un pla de treball anual i sol·licitar brigades forestals de Divalterra que puguen actuar en el terme de Torrent.

“Torrent mereix tindre un barranc en el seu tram urbà, net durant tot l'any com ocorre en la veïna localitat de Picanya i amb vegetació riberenca pròpia de la zona, per la qual cosa és necessària la implicació de totes les administracions en un projecte de regeneració paisatgística que siga definitiu”, ha assenyalat Folgado.

Els populars també han assenyalat que és necessari realitzar un manteniment en la senyalització dels passos inundables pel terme de Torrent, ja que segons assenyala José Fco. Gozalvo “ja falten algunes fites en els quals senyalitzem l'altitud de l'aigua en dies de pluja en estos passos, la qual cosa pot suposar que hi haja vehicles que queden atrapats”. 

Recentment, els populars de Torrent també van denunciar una plaga de mosquits en el barranc, a causa d'un gran toll amb aigua estancada i produïda per una obra recent de la CHJ, que ha desviat un barranc d'Aldaia i desemboca en el barranc al seu pas pel Xenillet

Pujar