elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Torrent convoca una concentració perquè l'auditori torne a portar el nom del cantant d'Al Tall

Torrent convoca una concentració perquè l'auditori torne a portar el nom del cantant d'Al Tall
  • La coalició d'esquerres del municipi se suma a la protesta i Ximo Puig mostra el seu suport a Vicent Torrent

L'entitat Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha convocat una concentració dimecres que ve 26 de juliol a les 20.00 hores enfront de l'auditori de Torrent, després que la Junta de Govern Local del municipi decidira retornar el nom original al Auditori de Torrent, perdent el nom propi de “Vicent Torrent”, fundador d'Al Tall.

Els membres de ACPV busquen “exigir la rectificació de la censura i que l'Auditori conserve el nom” perquè "el radicalisme contra la cultura és un mal camí”. A més assenyalen que d'aquesta manera es deixa a l'auditori “sense nom, de manera vergonyant i despersonalizadora”. En aquesta mobilització també seran presents associacions com a Col·lectiu Ovidi Montllor, Escola Valenciana, Plataforma per la Llengua i Societat Coral El Micalet.

A més, a elles s'ha sumat la coalició municipal de forces d'esquerra de Torrent integrada per Compromís, Podemos i Esquerra Unida.D'altra banda, el secretari general del PSPV, Ximo Puig, s'ha reunit amb el cantant i cofundador d'Al Tall per a transmetre-li el seu suport després de la decisió de PP I Vox d'eliminar el seu nom de l'auditori de Torrent.

No obstant això, des de l'Ajuntament l'alcaldessa Empara Folgado té una visió molt diferent, "la denominació Auditori Vicent Torrent posa en evidència i greuge comparatiu respecte a altres persones del món de la cultura torrentina i valenciana, que han investigat el nostre llegat musical i que són igualment mereixedores de reconeixements semblants”. Per això, creu “més adequat que l'auditori recupere el nom de Auditori de Torrent, utilitzat majoritàriament per la ciutadania”.

Pujar