elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cs Torrent aplaudeix l'ampli suport del ple al Tir i Arrossegament

Cs Torrent aplaudeix l'ampli suport del ple al Tir i Arrossegament
  • Nebot: “Volem protegir aquesta tradició tan valenciana que enriqueix la nostra cultura”

El regidor de Ciutadans (Cs) Torrent, Toni Nebot, ha aplaudit “l'ampli suport del ple per a instar a la Generalitat a declarar el Tir i Arrossegament, Bé d'Interés cultural (BIC)”.

“Aquesta iniciativa de l'equip de govern està dedicada als carreters que dia a dia treballen mantenint una tradició, un esport autòcton i una cultura valenciana per ací on trepitgen els seus cavalls”, ha explicat l'edil, al mateix temps que ha lloat “la labor de la Federació de Tir i Arrossegament de la Comunitat Valenciana”.

A més, Nebot ha recordat que “aquests concursos es realitzen des de fa un segle i que Ramón Tamarit, ‘El Morrero de Meliana’, va ser el precursor d'aquests”. “Abans, els cavalls donaven menjar a les famílies, ara les famílies els cuiden per a mantindre viva la tradició”, ha explicat Nebot, qui també ha subratllat que “aquest sector és molt participatiu en molts actes municipals, processons, celebracions i festivitats locals com, per exemple, en el dia de Sant Antoni”.

Per tot això, l'edil de la formació taronja, ha agraït que “la majoria de regidors hagen reconegut l'aportació d'aquesta tradició a la nostra cultura i la necessitat de protegir-la” i ha lamentat que “Compromís haja votat en contra”.

Pujar