elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El projecte “monstres torrentins” del col·legi La Puríssima s'exposa en el Museu Comarcal

El projecte “monstres torrentins” del col·legi La Puríssima s'exposa en el Museu Comarcal
  • Durant el mes de novembre el Museu Comarcal de l'Horta Sud acull aquesta exposició amb les creacions artístiques, relats i rondalles creats per l'alumnat de secundària.

Per què celebrem la festa dels difunts? Per què ens envaeix Halloween? Quins elements de misteri trobem en el nostre patrimoni de Torrent? L'alumnat de Secundària del col·legi La Puríssima ha intentat donar resposta a aquestes preguntes amb un projecte interdisciplinari de les assignatures d'Història, Castellà, Valencià i Religió. Els millors treballs es poden observar en l’andana del museu comarcal de l'Horta Sud fins a finals de novembre.

Creació de monstres, relats de por i la crònica negra de la ciutat es donen la mà en aquesta exposició. L'alumnat de 2n d'ESO ha creat un bestiari de monstres torrentins des de l'àmbit lingüístic, arrelat en diferents punts de la geografia del municipi. A partir de la descripció d'aquest bestiari, els joves els han inserits en rondalles sorgides de la seua imaginació: relats de por, misteri i llegendes que impregnen l'arquitectura i els punts més característics i recòndits de la capital de l'Horta Sud.

Per part seua, l'alumnat de 4t d'ESO ha creat microrelats de por a partir de successos reals publicats en premsa, que després s’oralitzaren (narracions a través codis QR) i van teatralitzar en punts claus de la ciutat. La introducció a les característiques estilístiques i temes del Romanticisme van servir de punt de partida. Un viatge des del segle XIX fins a l'actualitat.

En conjunt, els dos cursos han aprofundit des de l'àmbit humanístic en les característiques artístiques i temàtiques del Retaule de les ànimes, situat en la Parròquia de l'Asunción de La nostra Senyora. Allí van realitzar també una visita a la cripta de la parròquia. Finalment, l’alumnat va poder accedir a la torre, principal monument andalusí de la ciutat, per a conéixer els seus secrets, ja que molts dels relats de l'alumnat estava localitzat en aquest espai. Des de l'àmbit teològic l'alumnat ha observat comparativament l'evolució d'unes certes tradicions religioses, així com el tractament cultural i social de la mort o el dol.

MÉS FOTOS
El projecte “monstres torrentins” del col·legi La Puríssima s'exposa en el Museu Comarcal - (foto 2)
El projecte “monstres torrentins” del col·legi La Puríssima s'exposa en el Museu Comarcal - (foto 3)
El projecte “monstres torrentins” del col·legi La Puríssima s'exposa en el Museu Comarcal - (foto 4)
El projecte “monstres torrentins” del col·legi La Puríssima s'exposa en el Museu Comarcal - (foto 5)
El projecte “monstres torrentins” del col·legi La Puríssima s'exposa en el Museu Comarcal - (foto 6)
El projecte “monstres torrentins” del col·legi La Puríssima s'exposa en el Museu Comarcal - (foto 7)
El projecte “monstres torrentins” del col·legi La Puríssima s'exposa en el Museu Comarcal - (foto 8)
Pujar