elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Horta Sud ultima els detalls del primer esdeveniment de micromecenatge comunitari amb més de 60 persones i empreses ja confirmades

L’Horta Sud ultima els detalls del primer esdeveniment de micromecenatge comunitari amb més de 60 persones i empreses ja confirmades
  • La primera experiència a l’Estat de la metodologia Giving Circle tindrà lloc el 8 de juny i pretén fer viables econòmicament tres projectes interassociatius amb les aportacions de particulars, empreses i entitats

MÉS FOTOS
L’Horta Sud ultima els detalls del primer esdeveniment de micromecenatge comunitari amb més de 60 persones i empreses ja confirmades - (foto 2)
L’Horta Sud ultima els detalls del primer esdeveniment de micromecenatge comunitari amb més de 60 persones i empreses ja confirmades - (foto 3)
L’Horta Sud ultima els detalls del primer esdeveniment de micromecenatge comunitari amb més de 60 persones i empreses ja confirmades - (foto 4)
L’Horta Sud ultima els detalls del primer esdeveniment de micromecenatge comunitari amb més de 60 persones i empreses ja confirmades - (foto 5)

L’Horta Sud segueix treballant per consolidar-se com a territori referent en associacionisme i treball en xarxa entre associacions, empreses i particulars. En aquest sentit, el dijous vinent dia 8 de juny arribarà a la capital de la comarca metropolitana la primera experiència de Giving Circle que se celebrarà a Espanya, una metodologia de micromecenatge comunitari per fer possibles econòmicament projectes associatius consolidada a escala mundial, amb més de dues dècades de recorregut.

L’esdeveniment, organitzat per la Fundació Horta Sud i l’Institut Empresarial de l’Horta Sud i que compta amb el suport de Caixa Popular, Grupo Ugarte Automoción, l’Asociación Española de Fundaciones i l’entitat internacional The Funding Network, se celebrarà al pati del Centre de Majors Verge de l’Olivar de Torrent i començarà a les 19:30 h amb una recepció i sopar per a totes les persones assistents. Posteriorment, els tres projectes interassociatius que formaran part d’aquesta primera edició presentaran els seus projectes i necessitats econòmiques, i finalment hi haurà la fase de donacions. Una vegada conclòs l’acte, s’habilitarà un espai perquè totes les persones, empreses i entitats assistents puguen crear xarxes i establir sinergies.

Fins al moment, s’ha confirmat ja l’assistència de més de seixanta persones i empreses, entre les quals es troben empreses industrials de l’Horta Sud de sectors com el mecanitzat, l’automoció o la floricultura, professionals de les arts gràfiques o l’advocacia, fundacions comunitàries d’arreu de l’Estat i entitats del tercer sector de diferents punts de la geografia europea.

Per les entitats organitzadores, aquest esdeveniment “és un pas més en les connexions necessàries entre tots els agents que integren la societat” ja que, destaquen, s’ha comprovat que els recursos aportats a les associacions milloren els pobles i ciutats i que “cada euro que rep una associació es multiplica per tres o fins i tot per quatre”. Així mateix, asseguren, el Giving Circle “va més enllà d’únicament recaptar fons per a les associacions, va de crear punts d’encontre i teixir vincles que contribuisquen a un canvi de mentalitat en la nostra societat”.

Concretament, els projectes que es presentaran en aquesta experiència pionera seran: ‘L’esport del 2030’, del C.E. La Fila, el CEIP La Fila i Acypal, ‘Més que cuinar, cuidar-te’, d’AFACO i l’Animeta, i ‘Teixint dignitat’, d’Artic i el Taller Madre Mazzarello - Amparito Baviera.

Per tal de controlar l’aforament, totes aquelles persones o empreses interessades en assistir s’han d’inscriure prèviament a bit.ly/GivingCircleHortaSud i, per tal de facilitar també l’aportació de totes aquelles persones o empreses que no puguen assistir presencialment, les entitats impulsores han habilitat un compte de Bizum per a fer-hi donatius de ‘Fila 0’, al 07453 indicant com a concepte ‘Giving Circle’ i el nom del projecte al qual es vol donar suport.

Pujar