elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’EMAT celebra quinze anys vertebrant la cultura de Torrent

L’EMAT celebra quinze anys vertebrant la cultura de Torrent
  • Amb motiu de l'aniversari, s'inaugura una exposició molt especial ‘Metropolitans. Pensar la ciutat', que es podrà visitar des de dijous

MÉS FOTOS
L’EMAT celebra quinze anys vertebrant la cultura de Torrent - (foto 2)
L’EMAT celebra quinze anys vertebrant la cultura de Torrent - (foto 3)

Quinze anys vertebrant la cultura a Torrent, unint la tradició amb el futur i mostrant als veïns com l'art, a través de totes les seues expressions, fa créixer la persona mostrant altres maneres de veure la vida. L'Espai Metropolità d'Art de Torrent, conegut com a EMAT, fa quinze anys d'història i ho celebra amb una exposició que convida a reflexionar sobre les diferents visions de la ciutat sota el títol “Metropolitans. Pensar la ciutat”.

L'exposició, organitzada per l'Ajuntament de Torrent, s'inaugura aquest dijous i és un gran esdeveniment cultural no només per a Torrent sinó per a tota la comarca per la importància d'aquest punt neuràlgic com a espai referent cultural: “Serà una gran festa perquè tornem a reivindicar Torrent com a eix vertebrador de la cultura”.

Què ens trobarem a l'exposició?

Pintures, murals, escultures i una infinitat de propostes que han estat cedides per a aquesta mostra per part de nou artistes valencians: el torrentí Calo Carratalá, Xavier Monsalvatje, Rafaela Parella, Geles Mit, Juan Olivares, Anaïs Florin, Paco Caparrós, Nelo Vinuesa i Xavier Monsalvatje.

Tal com ha explicat la regidora de Cultura, Susi Ferrer, la mostra es divideix en quatre visions de la ciutat. D'una banda, la metròpoli, que ens mostra l'urbanisme al servei de les persones; l'ecòpoli, que analitza la relació entre la ciutat i la natura; la cosmòpoli, que interrelaciona les diferents cultures i la tecnòpolis, com a mostra del món virtual i la modernitat de Torrent.

A més a més, cinc d'aquestes obres són inèdites per a la mostra. Xavier Ferrer, comissari de l'obra, ha valorat l'oportunitat de tornar a casa, a Torrent, per celebrar aquest aniversari.

L'alcalde Jesús Ros ha destacat a la presentació d'aquesta exposició que Torrent "és una ciutat que sempre reivindica el seu caràcter de ciutat oberta i creativa, connectada alhora amb l'espai natural que ocupa i amb la gent que l'habita", en clara referència al lema de lexposició.

Horaris i exposició

La mostra estarà oberta des d'aquest 28 d'octubre i fins al 28 de novembre totes les tardes, dissabtes tot el dia i diumenges al matí. És d'accés gratuït i s'habilitarà els matins perquè les escoles i els centres educatius puguen fer visites guiades a l'exposició.

Al costat de la mostra, hi ha un espai que recull un compendi de les exposicions que s'han anat succeint al llarg d'aquests 15 anys de trajectòria de l'EMAT, on s'han reunit cartells i publicacions de les exposicions i artistes que han estat protagonistes de les arts plàstiques a la nostra ciutat en aquests tres lustres.

Pujar