elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Dia Internacional del Xocolate: La Vila Joiosa i Torrent, bressol de la indústria tradicional del dolç per excel·lència

Dia Internacional del Xocolate: La Vila Joiosa i Torrent, bressol de la indústria tradicional del dolç per excel·lència
  • Són dos dels municipis més destacats a nivell nacional quant a la fabricació d'aquesta dolça menja

Aquest 13 de setembre es commemora el Dia Internacional del Xocolate. En la Comunitat Valenciana hi ha dues localitats que sens dubte són les reines quant a la fabricació d'aquesta dolça menja.

D'una banda tenim La Vila Joiosa, que compta amb algunes de les empreses més importants del sector. És un municipi en el qual es respira aroma a cacau i si ho visites, pots gaudir amb la seua particular ruta del xocolate, on podràs conéixer les fàbriques de Xocolates Valor, Xocolates Clavileño, Xocolates Pérez i Xocolates Marcos Tonda.

El Museu del Xocolate Valor, creat en 1998, va ser reconegut per la Generalitat Valenciana en 2008 com a Museu Valencià del Xocolate. En el seu moment va ser la xicoteta fàbrica familiar, i en ell podràs conéixer el procés d'elaboració del xocolate i tota la història de Xocolates Valor des del seu naixement fins a l'actualitat, passant per les 5 generacions de mestres xocolaters que l'han dirigida.
A més, compta amb una de les millors col·leccions de maquinària de la indústria de xocolate de diferents èpoques, des dels temps en els quals el cacau es molia en pedra fins a l'actualitat.

Mentrestant, la ciutat de Torrent ha sigut coneguda per la seua rica tradició xocolatera, arribant a albergar en el seu apogeu a més de 90 xicotets productors de xocolate artesà. Hui dia, malgrat els canvis en la indústria, la localitat manté visca la seua herència dolça amb quatre empreses que continuen elaborant el típic producte torrentino, com són Rafael Andreu, Pascual Andreu, Algarra i R. Marsilla, amb les diferents marques que comercialitzen.

Pujar